16. december 2018
De nye ejere af Ruwel-bygningen har planer om at bevare de største, mest gennemarbejdede graffiti-pieces i deres nye, maritime virksomhed. Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

De nye ejere af Ruwel-bygningen har planer om at bevare de største, mest gennemarbejdede graffiti-pieces i deres nye, maritime virksomhed. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Museum roser plan for at bevare graffiti

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Museum roser plan for at bevare graffiti
Odsherred - 22. februar 2018 kl. 05:58
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Odsherred Museum har fattet interesse for kulturhistorien bag den tidligere printpladefabrik Ruwel Danmark A/S på Havnevej i Nykøbing, den sidste industriproduktion i købstaden Nykøbing Sjællands centrum.

Museumsleder Britta Tøndborg, der også leder Odsherreds Kunstmuseum, roser de nye bygningsejere Nicolaj John Runge og Claus Skriver for deres planer om at bevare de bedste graffiti-malerier - pieces - i deres nye virksomhed Marine Garage ApS.

- Det er sjovt, at den nedlagte Ruwel-fabrik, der i en årrække har været et eldorado for alle mulige graffiti-malere, nu genfødes som virksomhed, hvor en del af malerierne bevares. Ros til de nye ejere for at lade Nykøbings moderne kulturhistorie leve videre.

- Nykøbing får en ny virksomhed, der i den grad bringer et storbymiljø, kendt fra viadukter og togstationer, indenfor på væggene. Det er så street og så funky, som det kan være, siger Britta Tøndborg.

Hun opfordrer de nye ejere Nicolaj John Runge og Claus Skriver til at søge eksperthjælp i graffiti-miljøet, inden de renser væggene for de tags og malerier, som de ikke vil bevare. Nicolaj John Runge har oplyst til Nordvestnyt, at det fortrinsvis er de meget store, gennemarbejdede pieces i de to produktionshaller, der skal bevares, og at tags og andre skriblerier skal overmales.

- Jeg synes, de skal prøve at kontakte nogle i miljøet, som kan fortælle de interessante historier om, hvem der har malet hvad - måske er det nogle af de virkelig store - og hvordan de er placeret i hierakiet i forhold til hinanden. Man kan jo ikke bare lige få lov til at tagge på de andres malerier, siger Britta Tøndborg.

Nicolaj John Runge oplyser til Nordvestnyt, at han har kontakt til sin svoger, tidligere graffitimaler Mike Blomqvist fra det stockholmske graffiti-miljø. Han er nu streetart-kunstner og skal være konsulent på væg-dekorationerne i Marina Garage ApS.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk