21. juni 2021
Winnie Bo Andersen og Kay Christensen har i den  tidligere skole i Bråde 400 kvadratmeter med egen og andres kunst. Og så er der en tønde have med en pyramide af sten og tre bassiner. Kongsøre Have og Kunstmuseum har åbent alle dage kl. 11-16. Foto: Torben Andersen
gallery icon

Se billedserie

Winnie Bo Andersen og Kay Christensen har i den tidligere skole i Bråde 400 kvadratmeter med egen og andres kunst. Og så er der en tønde have med en pyramide af sten og tre bassiner. Kongsøre Have og Kunstmuseum har åbent alle dage kl. 11-16. Foto: Torben Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Museum, galleri og have i ét

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Museum, galleri og have i ét
Odsherred - 13. maj 2021 kl. 20:29
Af Torben Andersen

Parkeringspladsen overfor den tidligere skole i Bråde blev hurtigt fyldt godt op Kristi himmelfartsdag. Der var nemlig fernisering på endnu en udstilling i Kongsøre Have og Kunstmuseum.

Skolen i Bråde blev oprettet i 1781, og den blev lukket for omkring 60 år siden. Ægteparret Winnie Bo Andersen og Kay Christensen har boet her i 42 år, og i snart 25 år har de haft omdannet den firlængede gård til et festfyrværkeri af billedkunst og keramik. Gæsten kan gå på opdagelse på 400 kvadratmeter spækket med farvestrålende kunst. I skolestuen ses Kay Christensens keramik, mens Winnie Bo Andersen har hele 1. salen, hvor hun maler og arbejder med keramik. I en sidebygning har Kay Christensen udstillet flere af sine værker.

- Folk kan sagtens finde os, selv om vi holder til i en lille landsby. Vi har jo været her i mange år. Kunst er vores passion, siger Winnie Bo Andersen, som i sin tid var med har stifte blandt andet kunstnergruppen Morild.

I en særlig museumsstue er der en samling på flere hundrede værker af kendte nulevende og afdøde kunstnere, blandt andre Lise Tang, Bertel Børge, Arne Haugen Sørensen og forskellige Corner-malere.

Ægteparret har tidligere deltaget i pinsens store kunst-arrangementer, men for to år siden kom der 1200 gæster over tre dage.

- Det var lidt kaotisk, så vi har ikke meldt os til i år, smiler Winnie Bo Andersen.

Ægteparret har også en stor have, hvor der er plads til adskillige gæster. I haven har Kay Christensen bygget en stor pyramide af sten, og han har etableret tre bassiner. Der er mange gæsteudstillere i huset. Lige nu er det Jette Hansen-Møller, Anne Fuglsang Fortuna Claus Knustskov. Galleriet har åbent alle dage kl.11-16.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk