14. oktober 2019
En dialog med de statslige myndigheder skal afklare, om der kan bygges boliger ved Annebjerggård. Foto: Marianne Nielsen
gallery icon

Se billedserie

En dialog med de statslige myndigheder skal afklare, om der kan bygges boliger ved Annebjerggård. Foto: Marianne Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mulighed for boligbyggeri med udsigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mulighed for boligbyggeri med udsigt
Odsherred - 12. september 2018 kl. 15:52
Af Torben Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Udsigten er fin fra museet på Annebjerggård. Og står det til økonomiudvalget, så bliver der her opført boliger. Eller muligheden herfor skal i det mindste undersøges.

Økonomiudvalget har prioriteret i de kommunale arealer, der egner sig til boligudvikling, og her indgår Annebjerggård som et højt prioriteret område.

I et boligstrategisk notat fra kommunen står der om Annebjerggård: »Hvis boligbyggeri muliggøres, er mulighederne mange. En vision kunne være at udvikle et mangfoldigt samlende boligområde, der i respekt for herregårdsanlægget udlægges på terræn mod øst, orienteret mod fjorden og naturen«.

De kommunale embedsmænd arbejder nu på at få en afklaring hos de statslige myndigheder om, hvordan et boligbyggeri harmonerer med lovgivningens regler om, at der ikke må bygges 300 meter fra stranden.

- Vi har startet en dialog med Kystdirektoratet for at finde ud af, hvad vi kan og må i forhold til en byudvikling i området, fortæller borgmester Thomas Adel­skov (S).

Men også en anden alvor forhindring skal fjernes, før man kan bygge boliger på Annebjerggård.

Der skal nemlig findes en løsning på, hvordan Odsherreds Kunstmuseum og Odsherreds Museum kommer under ét tag.

- Denne proces handler i høj grad også om økonomi. For et par år siden havde vi jo et projekt, der var ret langt fremme i Annebergparken med OK-Fonden. Men det strandede på, at vi skulle deponere et beløb, der svarede til at bygge det selv, så det kunne ikke lade sig gøre. Vi er nødt til at finde på noget andet. Vi ser ikke lige nu en samling af museerne på Annebjerggård, men jeg udelukker ikke noget som helst, for det handler i høj grad af, hvem vi kan finde som samarbejdspartnere, siger Thomas Adelskov.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk