17. januar 2021
Charlotte Andersen udviklede som barn en alvorlig epilepsi med mange følgeskader efter at være blevet vaccineret.
gallery icon

Se billedserie

Charlotte Andersen udviklede som barn en alvorlig epilepsi med mange følgeskader efter at være blevet vaccineret.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mor tør ikke lade datter vaccinere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mor tør ikke lade datter vaccinere
Odsherred - 07. januar 2021 kl. 16:07
Af Helene Nielsen

- Charlotte kan blive syg og dø af den nye vaccine. Men jeg er også bange for, at Charlotte kan dø af corona, hvis hun bliver smittet. Det er pest eller kolera.

Ordene kommer fra Bodil Andersen, Hørve. Hun er ingen klassisk vaccine-skeptiker, men er mor til den 20-årige Charlotte Andersen, der som helt lille udviklede en alvorlig epilepsi efter at have modtaget den helt almindelige fem-måneders vaccine.

Datteren er i dag multihandicappet, og har intet sprog. Hun bor på bo- og udviklingshuset Kirkebo i Fårevejle, hvor hun får hjælp til alle funktioner i hverdagen. Vaccineskaden blev senere anerkendt i Arbejdsskadestyrelsen, og Charlotte Andersen har fået erstatning for de følgeskader, vaccinen har givet hende.

- Da Charlotte blev syg, frarådede lægerne, at vi lod hende få flere vacciner, fordi hun havde reageret så alvorligt på den første vaccine, siger Bodil Andersen.

Bodil Andersen og hendes mand, Henrik Andersen, har derfor ikke ladet datteren få yderligere vacciner. Men nu, hvor vaccinen mod Covid-19 er på vej, er de kommet i tvivl.

- Min mand synes, vi skal lade hende vaccinere. Jeg har forsøgt at få svar fra seruminstituttet og vores egen læge på, om der kan være risiko for, at Charlotte også vil reagere på den nye vaccine. Men de har ingen svar, siger Bodil Andersen.

Tvivlen nager hende.
- Vi fik aldrig besked om, hvad det var i den vaccine, som gjorde Charlotte syg. Derfor har jeg ikke mulighed for selv at tjekke, om der kan være noget tilsvarende i den coronavaccine, som andre mennesker måske godt kan tåle, men som vil skade Charlotte yderligere, siger Bodil Andersen.

Bodil Andersen arbejder selv i sundhedssektoren og er ikke i tvivl om, at hun selv vil lade sig vaccinere mod Covid-19, når hun på et tidspunkt bliver tilbudt vaccinen.

- Jeg går ikke med sølvpapirshat, men jeg vil bare gerne være sikker på, at vi gør det bedste for vores datter, siger hun.

Hun har nu taget kontakt til Epilepsihospitalet Filadelfia i Dianalund.

- Der må være nogen fagligt kompetente personer et sted, som kan fortælle mig, om vi kan vaccinere Charlotte eller ej, siger Bodil Andersen.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk