31. juli 2021
Torben Christiansen fra kommunens trafikteam afmærker træet, hvor 19-årig ung kvinde omkom i 2016. Det skal hjem til hendes familie, når det ligesom de øvrige træer på Tuborgvej skal fældes. Foto: Marianne Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Torben Christiansen fra kommunens trafikteam afmærker træet, hvor 19-årig ung kvinde omkom i 2016. Det skal hjem til hendes familie, når det ligesom de øvrige træer på Tuborgvej skal fældes. Foto: Marianne Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mor til trafikdræbt gymnasieelev sikrer sig træet ved ulykkessted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Mor til trafikdræbt gymnasieelev sikrer sig træet ved ulykkessted
Opdateret 03. maj 2021 kl. 13:33
Odsherred - 03. maj 2021 kl. 10:03
Af Marianne Nielsen

Træerne i vejkanten på Tuborgvej på den flade Lammefjord har været en del af den godt tre kilometer lange stræknings kendetegn i mands minde. Men når cykelstien mellem Dragsmøllevej og Adelers Alle skal etableres, skal træerne fældes. Men et enkelt af dem, ender ikke samme sted, som alle de andre.

arrow Læs også: Træet tog datters liv i ulykke: Nu er Ronjas træ på vej hjem i haven

I sidste uge blev et træ med helt særlig betydning for Tanja Bruun Hansen nemlig markeret med et stort minus på asfalten og rød-og-hvidstribet afspærringsbånd omkring af Torben Christiansen fra Odsherred Kommunes trafikteam.

Døde i glatføreulykke som 19-årig

Træet er det træ, som den dengang 19-årige gymnasieelev Ronja Bruun Hansen ramte i en glatføreulykke en kold januardag i 2016.

Hurtigt blev stedet samlingspunkt for familien, vennerne og klassekammeraterne fra Odsherreds Gymnasium. Blomster, lys, og hilsner i alle afskygninger omkransede hurtigt træet og lige siden har forbipasserende på Tuborgvej kunnet registrere skiftende buketter og andre mindeting ved ulykkesstedet.

Den dag i dag er træet fortsat et sted familien og veninderne kører forbi, ved højtider og mærkedage og hvis vejen alligevel falder forbi, for at hilse på Ronja med et vink og et dyt.

- Det træ er jo helt særligt for mig og min familie. Det har jo min datters liv, og når nu træerne på Tuborgvej skal fældes ville jeg sikre mig, at det her træ kommer hjem i haven og ikke bare hugges op, fortæller Tanja Bruun Hansen, da hun har udpeget træet for Torben Christiansen.

Da Tanja Bruun Hansen hørte om cykelstiplanerne på Tuborgvej, skyndte hun sig at skrive til kommunen, for at høre om træerne skulle fældes og om hun i så fald måtte få eller købe stammen til det træ, der har så stor betydning for hende og familien.

Træskulptur i haven

Kommunen vendte hurtigt tilbage med besked om at de havde stor forståelse for hendes ønske, og at omstændighederne for netop det træ nu er skrevet ind i entreprenøropgaven, så træet ikke fældes uden kommunen har givet tilladelse.

Med opmærkningen af træet på plads, kan Tanja Bruun Hansen nu fortsætte planerne med, hvad træstammen skal bruges til.

- Jeg har været i kontakt med en træskulptør og stammen skal blive til en rigtig smuk kvinde, en havfrue måske, og så skal der være blomster, en ugle og et egern fordi det var Ronjas yndlingsdyr, fortæller hun.

Cykelsti til 6,5 mio. kr.

Den præcise dato for fældningen af træerne på Tuborgvej kendes ikke, men ifølge seneste tidsplan fra januar 2021, er det planen at påbegynde anlægsopgaven i midten af maj måned og en forventning om at den er klar til ibrugtagning i slutningen af august.

I eksproprierings-processen har der været enighed om at de eksisterende vejtræer skulle fældes og at der ikke skulle nye. Lodsejerne besværes af vejtræer ved kørsel og kommunen sparer fremtidige udgifter til beskæring.

Der er samlet 6,5 millioner kroner til projektet. Derudover er der givet tilsagn fra Vejdirektoratet på 1,66 millioner kroner, hvis projektet gennemføres på de godkendte vilkår og eventuelle ændringer er godkendt af Vejdirektoratet.

arrow Mor: Hvem fjerner minderne om Ronja?
09. februar 2017 kl. 15:16 Opdateret: kl. 07:03
arrow Ronjas hue skal også køre med
19. juni 2016 kl. 19:58 Opdateret: kl. 08:10
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk