20. oktober 2019
Olafur Eliassons »Heliotropic City« måler 110 meter i diameter. Model: Olafur Eliasson
Olafur Eliassons »Heliotropic City« måler 110 meter i diameter. Model: Olafur Eliasson
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Møde med kulturminister om Olafur-projekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Møde med kulturminister om Olafur-projekt
Odsherred - 30. september 2015 kl. 18:38
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kulturminister Bertel Haarder, (V), præsenteres torsdag i detaljer for Olafur Eliassons Odsherred-projekt »Heliotropic City«, når administrerende direktør for Dragsholm Slot, Mads Bøttger, møder op i Kulturministeriet.

- Jeg har tidligere talt lidt med kulturministeren om projektet og har bedt om et møde med ham, hvor også embedsfolkene er til stede, så jeg kan præsentere projektet, siger Mads Bøttger til dagbladet Nordvestnyt.

- Jeg forventer ikke, at kulturministeren kommer med »hård mønt«, men bare det at han anbefaler projektet vil aktualisere det og gøre det mere positivt i forhold til fondene, mener direktøren for Dragsholm Slot.

- Måske har kulturministeren et bud på, om der er nogle EU-fonde, som vil bakke os op. Bertel Haarder har jo siddet i EU-parlamentet.

- Da vi var på studietur til Provence i forbindelse med Geopark Odsherred, så vi, at Provence-folkene var virkelig dygtige til at skaffe EU-midler til en række projekter. Bertel Haarder ved måske, om der er noget at komme efter for os i forhold til Olafur Eliasson-projektet.

- Skulpturen vil være et hovedværk i Geoparken. Det var ét af de projekter, de syntes var virkelig interessante ved godkendelsen, med referencerne til Odsherreds natur og solvognen.

- Nu forsøger vi at mødes med kulturministeren. Vi skal have afsøgt alle muligheder, og måske åbner besøget nogle døre, siger Mads Bøttger til Nordvestnyt.

Sidst på ugen præsenteres medlemmerne af den arbejdsgruppe, der skal stå i spidsen for at skabe finansiering til »Heliotropic City«, efter at Odsherred Kommune har kastet håndklædet i ringen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk