24. september 2021
Den håndlavede stol kaldet Sticks, der står hos Egeværket i Hundested havn, er et udtryk for det samarbejde som er indgået mellem møbelpolstreren i Rørvig og snedkerne i Hundested.
Den håndlavede stol kaldet Sticks, der står hos Egeværket i Hundested havn, er et udtryk for det samarbejde som er indgået mellem møbelpolstreren i Rørvig og snedkerne i Hundested.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Møbler over fjorden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Møbler over fjorden
Odsherred - 12. maj 2019 kl. 17:36
Af Martin Hoffmann Kønig

Færgen mellem Rørvig og Hundested har tit beskadigede møbler med om bord stående i handicaprummet. De skal fra møbelpolstreren i Rørvig, Christine Smiths værksted til Egeværket, et prisbelønet snedkerværksted i Hundested havn.

Det er et resultat af et samarbejde hen over fjorden, og det har ført flere succeser med sig. Møbeldesigneren Celina Rolmar har designet stolen Sticks, som Christine Smith har polstret, og det har inspierret hende til at udstille sine egne mosaikstole i Palm Beach, USA, på Holmen og i Annebergparkens kulturpark.

Den anerkendte møbelpolstrer glæder sig over, at have fundet faglige legekammerater med samme høje krav som hende selv, og hun håber, at det fortsætter.

»Vi er ved at have en prototype klar på en morfar-lænestol i børnestørrelse, som forhåbentlig kan blive en del af en serie vi kalder miniaturemøbler. Jeg fandt på et tidspunkt en lille børnestol på et loppemarked, som jeg havde stående i min butik. En dag kom en kunde og spurgte om han måtte købe den. Det måtte han ikke, men nu prøver vi at lave en serie børnemøbler sammen, inspireret af en bamsestol og en Wegner stol, bare med vores eget udtryk,« siger hun til dagbladet NOrdvestnyt.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk