28. september 2020
Nykøbing Sj. Skakklub rykker alligevel ikke op i 2. division. Holdet lå ellers til oprykning, men man har valgt at trække sig inden den sidste kamp. Foto: Torben Andersen
Nykøbing Sj. Skakklub rykker alligevel ikke op i 2. division. Holdet lå ellers til oprykning, men man har valgt at trække sig inden den sidste kamp. Foto: Torben Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mister oprykning på grund af corona

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mister oprykning på grund af corona
Odsherred - 05. august 2020 kl. 08:22
Af Torben Andersen

Kun én gang siden klubbens oprettelse i 1932 er det lykkedes Nykøbing Sj. Skakklub at rykke op i divisionerne - og dengang, i 1999, holdt man sig i det fine selskab i to sæsoner.

Sæsonen 2010-2021 skulle være færdigspillet i foråret, men corona satte en stopper for alle skakturneringer. Nykøbing Sj. Skakklub lå inden den sidste og afgørende omgang på førstepladsen og lå dermed til at gentage kunststykket fra 1999.

Skak-myndighederne har besluttet, at Nykøbing Sj. Skakklubs sidste kamp, mod Sydøstlolland, skal spilles den 16. august. Men nykøbingenserne har meldt afbud til kampen, som man dermed taber, og samtidig står det fast, at klubben ikke rykker op i 2.division i næste sæson.

Holdleder Jan Gottfredsen ærgrer sig over, at det har været nødvendig at melde afbud til holdets sidste kamp.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, men dels har vi nogle spillere, som stadig er på ferie, og dels er der nogle ældre på holdet, som er i risikogruppen i forhold til corona, og derfor har vi besluttet, at vi ikke stiller op, siger Jan Gottfredsen, som også ærgrer sig over, at spilledatoen er blevet sat til den 16. august, og ikke i september, for det ville give bedre mulighed for at stille med et slagkraftigt hold i den afgørende kamp.

- Vi har ikke mange reserver at tage af i klubben. Det er blandt andre vores fire øverste brætter, som ikke kan stille op, og dem kan vi slet ikke erstatte, konstaterer Jan Gottfredsen.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk