30. oktober 2020
Tasja Nielsen håber, at reglerne for udbetaling af erstatning til misbrugte børn bliver ændret. Foto: Martin Hoffmann Kønig
Tasja Nielsen håber, at reglerne for udbetaling af erstatning til misbrugte børn bliver ændret. Foto: Martin Hoffmann Kønig
Foto: Martin Hoffmann Kønig
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Misbrugt som barn: Nu vil hun have erstatningsregler ændret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Misbrugt som barn: Nu vil hun have erstatningsregler ændret
Opdateret 26. april 2018 kl. 15:39
Odsherred - 26. april 2018 kl. 15:34
Af Martin Hoffmann Kønig

De 29 medlemmer af Folketingets retsudvalg har fået en henvendelse fra 18-årige Tasja Nielsen, fra Fårevejle. I den beskriver hun, hvordan hun blev seksuelt misbrugt som barn, hvordan en mentalt retarderet mand i 2007 ved Retten i Holbæk fik en behandlingsdom i sagen, hvordan hun fik en erstatning på godt 52.000 kroner, og hvordan et familiemedlem fik mulighed for at hæve og misbruge den erstatning, hun fik som otte-årig.

arrow Læs også: Ofre for sexmisbrug skal sikres erstatning

Den unge kvinde håber, at hun ved at stå frem kan få ændret reglerne, så alle erstatninger til seksuelt misbrugte børn, uanset beløbets størrelse, bliver sikret på en spærret konto, til barnet fylder 18 år - og det lokale folketingsmedlem, socialdemokraten, Kaare Dybvad, er helt enig med hende.

»Grundlæggende er det en helt vanvittig og ulykkelig sag, og fremadrettet skal vi da arbejde for at have regler, der sikrer andre imod at komme i samme urimelige situation. Det lyder som en helt frygtelig sag, som jeg vil spørge justitsministeren om,« siger han.

Hos foreningen Børns Vilkår vil vicedirektør Helle Tilburg Johnsen gerne kommentere, selvom hun understreger, at hun udtaler sig generelt.

»Det burde jo være sådan, at det offentlige sikrer, at erstatninger til misbrugte børn hensættes, så pengene tilfalder dem, de er beregnet til. Det vil være vores opfordring til politikerne, at de sikrer regler, der sørger for, at det kan realiseres i praksis,« siger hun til dagbladet Nordvestnyt.

arrow Måtte hive sin mor i retten
25. august 2018 kl. 14:13 Opdateret: kl. 15:35
arrow Misbrugt: Tasjas kamp for retfærdighed
31. maj 2018 kl. 11:10 Opdateret: kl. 11:10
arrow Tasjas penge er i hus
29. maj 2018 kl. 15:36 Opdateret: kl. 10:36
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk