29. oktober 2020
Tasja Nielsen føler det dybt uretfærdigt, at den erstatning hun fik som otteårig forsvandt, fordi der ikke blev passet ordentligt på den. Foto: Martin Hoffmann Kønig
gallery icon

Se billedserie

Tasja Nielsen føler det dybt uretfærdigt, at den erstatning hun fik som otteårig forsvandt, fordi der ikke blev passet ordentligt på den. Foto: Martin Hoffmann Kønig
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Misbrugt piges erstatning forsvandt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Misbrugt piges erstatning forsvandt
Odsherred - 25. april 2018 kl. 12:58
Af Martin Hoffmann Kønig

Da 18-årige Tasja Nielsen, fra Fårevejle, var mellem to til syv år blev hun seksuelt misbrugt af en mentalt retarderet mand, og da det blev opdaget blev barndom afløst af politi, retssal, advokater og dommere.

arrow Læs også: Ofre for sexmisbrug skal sikres erstatning

Ni år gammel stod livet på fjernelse fra hjemmet og al den utryghed der følger. Et symbolsk plaster på såret fulgte med. 52.609,38 kroner i erstatning for en smadret barndom.

Penge, der skulle tilfalde hende, når hun blev myndig. Problemet var blot, at pengene blev sendt til et medlem af hendes familie, der hævede og brugte pengene på sig selv.

Så da den i dag 18-årige kvinde lagde planer for sit fremtidige studieliv og havde brug for pengene til indskud til en kollegiebolig faldt uretfærdigheden tungt.

Pengene er væk og forældelsesregler på fem år gør det umuligt for hende at få straffet den person, der har brugt dem.

For Tasja Nielsen et stort praktisk problem, men også en dybtfølt uretfærdighed, hvor det lille plaster på de mange mentale sår er blevet fjernet og en voksenverden, der tilsyneladende er ligeglad eller i hvert fald ikke har regler, der kan hjælpe hende.

Formanden for Folketingets retsudvalg, Peter Skaarup, fra DF, deler Tasja Nielsens kritik af systemet, og han vil sørge for at justitsministeren forholder sig aktivt til sagen.

- For det første må jeg sige, at erstatningsniveauet virker meget lavt i den slags sager, men det giver ingen mening, at man ikke sikrer sig, at ofrene sikres den erstatning som domstolene har tilkendt dem. Som udgangspunkt giver det ingen mening, at der er en nedre grænse for, hvornår det offentlige skal sikre at pengene bliver reserveret til ofrene. Jeg vil tage sagen op med justitsministeren, og jeg vil spørge ham om ikke der er noget han kan gøre, så Tasja Nielsen alligevel kan få de penge som hun nu mangler, siger han.

arrow Måtte hive sin mor i retten
25. august 2018 kl. 14:13 Opdateret: kl. 15:35
arrow Misbrugt: Tasjas kamp for retfærdighed
31. maj 2018 kl. 11:10 Opdateret: kl. 11:10
arrow Tasjas penge er i hus
29. maj 2018 kl. 15:36 Opdateret: kl. 10:36
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk