12. december 2019
Den mandlige cykelrytter fra Aarhus fik et ildebefindende her på toppen af bakken på Åsevangsvej. Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Den mandlige cykelrytter fra Aarhus fik et ildebefindende her på toppen af bakken på Åsevangsvej. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Minde-tur for afdød cykelrytter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Minde-tur for afdød cykelrytter
Opdateret 08. august 2019 kl. 18:32
Odsherred - 08. august 2019 kl. 18:11
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Motionscyklister vil med en cykel-kortege mindes den mand fra Aarhus, der i søndags døde under cykelløbet Geopark Bjerg Grand Prix i Odsherred.

Lørdag den 31. august kl. 9 kører kortegen af motionscyklister fra udsigtspunktet i Høve, hvor der søndag var start for motionsløbet Geopark Bjerg Grand Prix; de kører langsomt den 37 kilometer løbsrute for at mindes den mandlige cyklist fra Aarhus, der søndag fik et ildebefindende på Åsevangsvej ved Asnæs, mens han cyklede i løbet, og afgik ved døden trods førstehjælp og forsøg på genoplivning fra samaritter og ambulancereddere.

- Der er en begivenhed på Facebook, som folk nu tilmelder sig. Foreløbig har 34 skrevet, at de deltager, og 128 skriver, at de er interesserede.

- Vi vil køre ruten stille og roligt, og på det sted på Åsevangsvej, hvor det skete, cirka 30 kilometer ude på ruten, oppe på toppen, stopper vi og holder et minuts stilhed til ære for den afdøde, fortæller Lars Hansen, Holbæk, der var vagt på Geopark Bjerg Grand Prix i søndags, er cykelrytter og har arrangeret lokale cykelløb.

Han fortæller, at Jens Veggerby, der for Veggerby Sport & Kultur arrangerer Geopark Bjerg Grand Prix sammen med Geopark Odsherred, vil køre med.

Der er lagt blomster i grøften på det sted på Åsevangsvej, hvor cykelrytteren afgik ved døden søndag formiddag.

- Jeg var vagt ved cykelløbet, da det skete, og man kunne med det samme mærke det på stemningen, fortæller Lars Hansen.

- Det var meget trist. Så nu kører vi ruten igen til ære for ham - en sidste tur, siger Lars Hansen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk