23. juni 2021
Det kræver 15-20 elever at etablere en hhx-klasse på O.G. Sidst fik gymnasiet to ansøgninger. Foto: Marianne Nielsen
Det kræver 15-20 elever at etablere en hhx-klasse på O.G. Sidst fik gymnasiet to ansøgninger. Foto: Marianne Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Milliontilskud kan være spildt: Hhx-tilbud kræver mangedobling i ansøgertal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Milliontilskud kan være spildt: Hhx-tilbud kræver mangedobling i ansøgertal
Opdateret 18. november 2020 kl. 08:28
Odsherred - 18. november 2020 kl. 06:22
Af Marianne Nielsen

Den pose penge med 1,1 millioner kroner i, som børne- og undervisningsministeriet netop har bevilget til en nyt forsøg på at oprette hhx-linjer på Odsherreds Gymnasium, kan være givet forgæves ud.

arrow Læs også: Gymnasium gør nyt forsøg med hhx i 2021

Pengene er givet til hhx-samarbejdet mellem Slotshaven Gymnasium og gymnasiet i Asnæs, hvor man vil bruge pengene på moderniseringen og indretning af lokaler på gymnasiet i Asnæs, så de virker attraktive og indbydende for nye hhx-elever.

Men er der ikke mindst 15-20 elever, der søger tilbudet, så er der ikke grundlag for at begynde undervisningen.

- I vores samarbejdsaftale med Odsherreds Gymnasium har vi aftalt, at vi opretter en klasse, hvis der er mindst 22 elever. Men det kan sagtens være, at vi vil oprette en klasse med færre elever, siger Katrine Juul, der er rektor på Slotshaven Gymnasium som hvert år modtager 40-50 elever med bopæl i Odsherred.

- Vores målsætning er at kunne oprette mindst én HHX-klasse i næste skoleår. Det kræver minimum 15-20 elever, supplerer rektor på Odsherreds Gymnasium, Niels-Peter Babalola Andersson som i foråret kunne konstatere, at kun to unge havde søgt hhx-tilbuddet i Asnæs.

Begge rektorer begrunder det lave ansøgertal i foråret med, at man hanvde fået tilladelsen fra ministeriet meget sent i forhold til de unges ansøgningsfrister.

I år er samarbejdsparterne ude i bedre tid med besøg på grundskolernes ældste klassetrin for at reklamere for uddannelsestilbuddet.

- Det er afgørende for udviklingen af hele Odsherred, at vi kan fastholde og udvikle gode uddannelser i kommunen. Der er i øjeblikket en gruppe af elever, der tager til Holbæk for at få en ungdomsuddannelse. Det er dem, vi gerne vil tilbyde en uddannelse på Odsherreds Gymnasium, uddyber. Niels-Peter Babalola-Andersson.

Katrine Juul erkender, at det bliver meget svært at forsøge en tredje gang, hvis ansøgertallet til marts ikke er højt nok til at etablere en hhx-klasse.

arrow De gode ungdomsuddannelser i Odsherred skal bevares
26. oktober 2020 kl. 09:30 Opdateret: kl. 09:30
arrow Rektorer tager på charmeoffensiv for ny uddannelse
28. august 2020 kl. 20:45 Opdateret: kl. 07:57
arrow Rettelse: Ikke halvering i antal HF-elever
06. marts 2020 kl. 12:58 Opdateret: kl. 12:58
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk