18. april 2021
Odsherred Kommune kan ikke leve op til lovens krav, når det drejer sig om spildevandsindsatser i det åbne land. Foto: Preben Moth
Odsherred Kommune kan ikke leve op til lovens krav, når det drejer sig om spildevandsindsatser i det åbne land. Foto: Preben Moth
Foto: Preben Moth
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Miljøminister revser kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Miljøminister revser kommune
Odsherred - 06. marts 2021 kl. 17:12
Af Torben Andersen

Kommunerne skal foretage spildevandsindsatser over for ukloakerede ejendomme i spredt bebyggelse, og det gør langt de fleste da også. Men enkelte, heriblandt Odsherred Kommune, halter bagefter og lever dermed ikke op til loven. Miljøminister Lea Wermelin (S) skrev for tre måneder til disse kommuner : »Det er derfor meget problematisk, at der er kommuner, der ikke gennemfører den spildevandsindsats, som de er forpligtet til, og jeg forventer selvsagt, at kommunerne vil arbejde målrettet for at få gennemført alle spildevandsindsatserne i vandområdeplanerne for 2015-2021 inden udgangen af 2021«.

Men Odsherred Kommune er ikke i stand til gennemføre indsatserne inden udgangen af 2021. Det fremgår af sagsfremstillingen til miljø- og klimaudvalgets møde på tirsdag, hvor politikene orienteres.

Embedsmændene forklarer, at de har været nødt til at prioritere i opgaverne, efter at ét årsværk blev skåret væk i 2020.

I 2020 blev indsatsen for bedre spildevand i det åbne land nedprioriteret til fordel for blandt andet myndighedsbehandling af ansøgninger fra virksomheder til udledningstilladelser og myndighedsarbejde i forbindelse med Odsherred Forsynings kloakeringsarbejder.

Odsherred Kommune skal behandle spildevandsløsninger fra 286 ejendomme, og det kræver ifølge sagsfremstillingen minimum ét ekstra årsværk i tre år. Og man vil derfor foreslå det til 2022-budgettet, men det betyder, at man ikke kan leve op til miljøministerens krav om at være færdig inden årets udgang.

Formanden for miljø- og klimaudvalget, Paw Pedersen (DF), har endnu ikke læst sagsfremstillingen og kan derfor ikke udtale sig. Næstformanden, Vagn Ytte Larsen (S) vil høre, hvad forvaltningen forklarer på udvalgsmødet, inden han lægger sig fast på en løsning.

- Men hvis forklaringen alene handler om, at der mangler personale, så må vi bede om at få noget personale, der kan ordne det, siger Vagn Ytte Larsen.

Clark Pratt (EL) sidder også i miljø-og klimaudvalget.

- Der er blevet skåret ned på administrationen, så de har meget travlt. Der mangler personale til selv de lovpligtige opgaver. Der skal simpelthen flere penge til ansættelser. Vi vedtager midlertidige støtte-pakker til erhvervslivet og kulturlivet ovenpå corona-krisen, og det er godt, men vi skal også investere i det mere langsigtede, herunder spildevandsindsatsen, ellers kan det bliver dyrere på længere sigt, fortæller Clark Pratt.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk