10. april 2021
Dansk Tang, fra Odsherred, der er kommet i klemme i langsommelig sagsbehandling hos Kystdirektoratet, kan se frem til ministerhjælp.
Dansk Tang, fra Odsherred, der er kommet i klemme i langsommelig sagsbehandling hos Kystdirektoratet, kan se frem til ministerhjælp.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Miljøminister klar til at hjælpe tangvirksomhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Miljøminister klar til at hjælpe tangvirksomhed
Odsherred - 08. april 2021 kl. 11:18
Af Martin Hoffmann Kønig

Venstres folketingsmedlem Jacob Jensen er sikker på, at miljøminister Lea Vermelin (S) vil hjælpe firmaer som Dansk Tang, fra Odsherred, der er kommet i klemme i langsommelig sagsbehandling hos Kystdirektoratet.

Det siger han efter et samråd med ministeren.

»Vi fik ministeren til at love, at hun hurtigt vil komme tilbage med forslag til hvordan man kan undgå de barrierer, som Dansk Tang har oplevet. Det handler om, at sagdbehandlingstiderne i Kystdirektoratet skal betydeligt ned. Depositummet, der skal betales, skal være realistisk i frhold til potentiel oprydning og ikke et fiktivt højt beløb, og så skal de tilladelser, der gives, være længere end de nuværende normalt fem år. Det er vigtigt for de lokale arbejdspladser, den grønne omstilling og investeringerne at det ikke kun bliver ved ministerens fine ord, men at det følges hurtigt op med konkret handling. Det har jeg tænkt mig at holde miljøministeren op på, så vi senest ved udgangen af 2021 har en betydeligt bedre situation for Dansk Tang og ligesindede innovative virksomheder,« siger han.

Miljøministeren har i et svar til Folketinget skrevet, at hun på mødet med Dansk Tang er blevet opmærksom på, at tidsbegrænsede tilladelser kan gøre det vanskeligt for firmaet at tiltrække investor-kapital, og at det er et problem som hun vil »se nærmere ind i, om vi kan finde en god løsning på.«

Samtidig husker ministeren folketinget på, at der med aftale om Hav-, Fiskeri- og Akvakulturprogrammet 2021 - 2023 er afsat 5,1 mio. kr. til udvikling af erhvervsmæssig tangproduktion.

Regeringen overvejer mulighed for bilfrie søndage. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk