22. oktober 2019
Malerier af Jeff Ibbo. Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Malerier af Jeff Ibbo. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Midt i en selfie-tid: Kunst med afsæt i det nøgne menneske

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Midt i en selfie-tid: Kunst med afsæt i det nøgne menneske
Opdateret 21. maj 2019 kl. 23:28
Odsherred - 21. maj 2019 kl. 18:10
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Forestillingen om den perfekte krop, det smukkeste udseende har skarpt søgelys på de sociale medier med selfies, snap's og opdateringer.

Den tendens indfanger kunstnergruppen »det NØGNE menneske« på den aktuelle udstilling i Kulturhus Pakhuset i Nykøbing Sjælland.

Hvordan har kroppen det så egentlig i dag? spørger de seks kunstnere i »det NØGNE menneske« og deres tre gæster - og beder publikum gå på opdagelse blandt malerier, skulpturer, litografier, torsoer, tegninger, kunstfotos. Gribe til egen reflektion.

- Med udstillingens tema rammer kunstnerne et top-aktuelt tema. Vi er omgivet af en perfektheds-kultur med stramme krav til, hvordan vi agerer og i endnu højere grad til, hvordan vi ser ud, sagde kulturhus- og biblioteksleder Jesper Bertelsen i sin tale til ferniseringen.

- Der er en mærkelig ny-puritanisme, hvor man kan se bare bryster på busserne; hvor børn og unge rammes af en ekstrem usund perfektheds-kultur og blufærdighed, sagde Jesper Bertelsen.

- Perfektheds-kulturen er en meget farlig tendens. Vi ser samtidig Facebook, der redigerer i billeder med det mindste nøgenhed, for eksempel Peter Øvig Knudsens hippie-bøger. Vi vil meget gerne være med til at tage det her emne op til diskussion, lød det fra Jesper Bertelsen.

Kunstnergruppen »det NØGNE menneske« består af Jeff Ibbo, Esben Fog, Lotte Kjøller, Grethe Tranberg, Barry Pringle og Olav Johannisson.

Gæsteudstillere er Rithva Landler, Mogens Kishinovsky og Rikke Stiig.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk