31. juli 2021
Claus Henriksen har åbnet en pop-op restaurant og foodtruck i Anneberg Kulturpark. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Claus Henriksen har åbnet en pop-op restaurant og foodtruck i Anneberg Kulturpark. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Michelin-kok bag foodtruck og restaurant i tidligere sindssygehospital

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Michelin-kok bag foodtruck og restaurant i tidligere sindssygehospital
Odsherred - 13. juni 2021 kl. 18:02

Det summer af liv omkring bordebænkesættene på plænen i Anneberg Kulturpark.

En hvid-orange vogn har klappet siden op og serverer snacks som eksempelvis friteret tang, surdejsbrød med skinke og kartofler, is fra Isøre Is, øl fra Dansk Tang og hyldeblomstvin fra Højsgaards Mikrovineri.

Foodtruck'en er en nyskabelse i parken, hvor der efterhånden er mange kunstnere, der holder til og mange der kommer for at se det historiske tidligere sindssygehospital. Men der manglede noget, mente Claus Henriksen, der har en fortid som chefkok på Dragsholm Slot.

- Man kan gå rundt her og se på det hele i flere timer, men der var ikke noget sted, hvor man kunne købe lidt at spise og lidt at drikke, så derfor tænkte jeg, at en foodtruck både ville kunne skabe lidt liv og lidt opmærksomhed og samtidig udfylde et behov, jeg synes der var her, fortæller Claus Henriksen om baggrunden for at rulle sin vogn ind på plænen foran sin nyetablerede pop-op-restaurant Atom i det tidligere sindssygehospitals gamle festsal.

Også restauranten er ny, og har kun været åben i knapt en måned. Egentlig var det slet ikke Atom, Claus Henrisken ville åbne, men sådan blev det. På grund af sygdom i sin nærmeste familie, blev ambitionen om Restaurant Mota sat på stand by og der blev fundet en midlertidig løsning.

- For at starte Restaurant Mota op, skulle jeg være mere end 100 procent til stede, og det kan jeg ikke nu. Med Atom kan jeg bedre komme og gå, som jeg nu kan i den kommende tid, fortæller Claus Henriksen.

I pop-op restauranten skifter menuen hurtigt, så hver 14. dag bliver retterne justeret ind efter kokkens humør og sæsonens råvarer.

Restaurant Mota åbner senere på året og er et samarbejde mellem Claus Henriksen og Gitte Klausen, der ejer Grønnegårdskomplekset i Annebergparken.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk