20. juli 2019
Viskingegården (billedet) har i mange år været økologisk. Nu overføres principperne til Strandly på Lammefjorden. Foto: Peter Mejnertsen
gallery icon

Se billedserie

Viskingegården (billedet) har i mange år været økologisk. Nu overføres principperne til Strandly på Lammefjorden. Foto: Peter Mejnertsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mejnerts vil dyrke økologisk på Lammefjorden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mejnerts vil dyrke økologisk på Lammefjorden
Odsherred - 05. januar 2019 kl. 07:15
Af Marianne Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

2019 bringer en ny økologisk spiller på banen på Lammefjorden. Familien Mejnertsen, som står bag Mejnerts Mølle ved Viskinge, overtog for to år siden gården Strandly mellem Hørve og Gislinge, og fra 13. april må de mærke kartofler og gulerødder med det røde øko-stempel.

Mejnerts Grønt hedder den nye gren af familieforetagendet, som for nu for alvor slår rødder i fjordbunden på Lammefjorden.

Strandlys 350 hektar jord ligger på den ydre del af Lammeforden og har i generationer været drevet som konventionelt landbrug. Men det sluttede ved overtagelsen i 2017.

- Vi vil kun have økologisk avl, så hver gang vi overtager noget jord, lægger vi om til økologi, og det lå også i kortene her, siger Niels Meinertsen i en artikel, som Nordvestnyt bringer lørdag.

Den tidligere ejer, Karsten Andersen, er nu driftsleder på gården, mens Niels og sønnerne Kasper og Peter Mejnertsen har overtaget papirarbejdet.

Det økologiske stempel er noget af en sjældenhed blandt grøntsagsproducenterne på Lammefjorden, hvor landmændene indtil nu har tøvet med at lægge om til økologi, selvom efterspørgslen stiger hos forbrugerne.

- Gulerødder i Danmark bliver lavet tre steder, og Lammefjorden har stået stærkt som brand. Men det er blevet den mindste aktør i Danmark, fordi økologerne har overhalet dem, vurderer Niels Mejnertsen, der mener, at omlægning til økologi er vejen til overlevelse for Lammefjordens brand.

- Indkøberne i supermarkederne har bestemt sig for, at de vil have økologiske grøntsager. Og så nytter det ikke at ignorere det. Det går kun én vej, siger han i lørdagens avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk