29. oktober 2020
Jyllands-Posten bringer i dag en artikel om Odsherred Kommune, der fjernede 45 timers hjælp til mulithandicappet pige, da hun blev 18 år. Foto: Torben Andersen
Jyllands-Posten bringer i dag en artikel om Odsherred Kommune, der fjernede 45 timers hjælp til mulithandicappet pige, da hun blev 18 år. Foto: Torben Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Medie: Kommune fjernede 45 timers hjælp til multihandicappet, da hun blev voksen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Medie: Kommune fjernede 45 timers hjælp til multihandicappet, da hun blev voksen
Odsherred - 22. september 2020 kl. 09:27

Odsherred Kommune skar hjælpen til personlig pleje og praktisk hjælp fra 67 timer ned til bare 22 timer om ugen, da multihandicappede Simone Risager fra Fårevejle blev 18 år, og dermed voksen i kommunale øjne.

Det skriver Jyllands-Posten i dagens avis i forbindelse med en større artikel om antallet af klagesager på voksenhandicapområdet.

I artiklen fremgår det, at næsten halvdelen, 46 procent, af klagesagerne sidste år sendte med, at Ankestyrelsen konstaterede, at den kommunale afgørelse skulle ændres eller afgøres på ny. I 2018 var det tal 32 procent og året før helt nede på 21 procent ifølge avisen.

I Simone Risagers tilfælde er det moderens opfattelse, at den kraftige nedskæring i antallet af hjælpetimer er kommunens strategi for at få pigen flyttet fra hjemmet til et botilbud, trods begges ønske om at beholde hende hjemme i Fårevejle.

Det afviser direktør på velfærdsområdet i Odsherred Kommune, Rikke Blom i en mail til Jyllands-Posten, hvor hun påpeger, at kommunen ikke anser botilbud som en billigere løsning end pleje i eget hjem.

I maj i år bad Ankestyrelsen kommunen om at behandle dele af Simone Risagers sag påny.

Rikke Blom bekræfter overfor avisen, at kommunen er i gang med en revurdering af sagen på baggrund af tilbagemedlinger fra hjemmeplejen.

Ankestyrelsen afgjorde sidste år 1.121 sager på voksenhandicapområdet.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk