11. juli 2020
Lene Danielsen fra handicaprådet i Odsherred Kommune frygter for konsekvenserne af de varslede besparelser.
Lene Danielsen fra handicaprådet i Odsherred Kommune frygter for konsekvenserne af de varslede besparelser.
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Massivt underskud skaber nervøsitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Massivt underskud skaber nervøsitet
Opdateret 19. august 2019 kl. 09:32
Odsherred - 16. august 2019 kl. 10:33
Af Martin Hoffmann Kønig
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der kan hentes èn mio. kr. på det som embedsmændende i Odsherred Kommune kalder »en yderligere tilbageholdenhed med foranslatninger iht. SEL 107,« som handler om at tilbyde ophold i boformer til personer, som på grund af betydelig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale problemer har behov for det.

Pengene indgår som en del af den handleplan som politikerne i social- og forebyggelsesudvalget har vedtaget, og som skal indhente 3,9 mio. kr. af et underskud på 6,9 mio. kr., som politikerne i social- og forebyggelsesudvalget er blevet præsenteret for, og udvalgets formand, Arne Mikkelsen (SF), siger, at han har indskærpet, at der politisk er en klar forventning om, at der ikke følger en række klagesager i halen på besparelserne.

»Der er lavet en handleplan som vi kan stå inde for, men som også betyder, at der fortsat mangler tre mio. kr. Efter en lang snak i udvalget har vi indskærpet, at vi også vil have en handleplan for de resterende tre mio. kr., og så kan det jo være, at vi må gå til budgetforhandlingerne i næste måned med et ønske om nye penge, men det bliver lidt af et tovtrækkeri, for der er kun den ene og samme kasse at tage penge fra,« siger han.

I kommunens handicapråd undrer næstformanden, Lene Danielsen, sig over, at rådet ikke har fået spareforslagene præsenteret, for i hendes optik er der ingen tvivl om, at de vil påvirke kvalitetsstandarderne for området betragteligt, og hun er overbevist om, at de vil få reelle og store konsekvenser for en svagt stillet gruppe af borgere i Odsherred Kommune.

»Det er en bekymrende forringelse af forholdene for en gruppe medborgere, der i forvejen er svært stillet, og som har svært ved at tale for sig. Risikoen er jo, at nogle, der burde være på et bosted, bliver sendt hjem og ikke får hjælp nok, og det risikerer på sigt at betyde en massiv forøgelse af udgifterne for kommunen. Man vil også spare på ledsageordningen, og vi kan allerede nu se, at man konsekvent giver afslag til folk, ved at sige, at de ikke er i målgruppen. Det risikerer at få langtidskonsekvenser for de berørte borgere. Det er bekymrende, at det åbenbart hele tiden kommer bag på forvaltningen, at borgerne bliver 18 år og stadig har brug for hjælp. Det virker som om der ikke er nogen koordinering,« siger hun.

En betragtning som Arne Mikkelsen deler, og som han undrer sig over stadig er et problem.

»Et af de helt store problemer er tilsyneladende, at man ikke taler og planlægger på tværs af centrene. Det er ellers en dialog og en aftale vi har haft i flere år, men det er åbenbart ikke sket i praksis,« siger han.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk