18. august 2019
Ægteparret Stephen og Pernille Quigg, tilsammen The Quiggs, kan opleves i Kulturhus Aksen. PR-foto
gallery icon

Se billedserie

Ægteparret Stephen og Pernille Quigg, tilsammen The Quiggs, kan opleves i Kulturhus Aksen. PR-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Masser af skotsk musik til dobbelt-koncert

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Masser af skotsk musik til dobbelt-koncert
Odsherred - 14. marts 2019 kl. 17:11
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der vil være masser af skotsk og irsk folkemusik på programmet, når Musikforeningen Drauget lørdag den 30. marts fra kl. 20 byder på dobbeltkoncert med duoen The Quiggs og kvintetten Lochlannig i Kulturhus Aksen i Asnæs.

Stephen Quigg var fra 2001 til 2010 med i den berømte, skotske folkemusikgruppe The McCalmans. Gruppen gæstede Danmark igennem mange år frem til opløsningen i 2010. Herefter fastholdt Stephen Quigg forbindelsen til Danmark og optræder nu med duoen The Quiggs sammen med sin danske hustru, Pernille Quigg, som også er folkesanger og sangskriver.

Kombinationen af de to stemmer i tæt harmoni i traditionelle og nyskrevne sange, krydret med anekdoter og humor, har vundet stor anerkendelse hos publikum.

Pernille Quigg har boet på Skotlands vestkyst de sidste 11 år, og efter at have giftet sig ind i den skotske folkemusik-tradition, er hun nu selv blevet en del af den. Hun har sunget folkesange i mange år, og er nu også blevet noteret for sit talent som sangskriver.

Det danske folkrock-band Lochlannig debuterede på sidste års Skagenfestival. Navnet er en tilpasning af det gamle keltiske ord for vikinger. Nu kommer de igen, og plyndrer fra den skotsk-irske folkemusik-tradition og tilfører den en omgang rock. Lochlannig er garanti for høj energi og spilleglæde; med en autentisk, men dog ny tone.

Bandet består af Casper Nellemann, sækkepipe, tinwhistle og guitar, Pia Nygaard, violin og mandolin, Thomas Vadmann, trommer, Christian Gleesborg, guitar og vokal, og Denis McLaughlin, bas.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk