21. februar 2019
Jobcentret i Odsherred har mange ledige, der står på spring efter et job, men arbejdsgiverne efterspørger ofte særlige kvalifikationer. Foto: Torben Andersen
Jobcentret i Odsherred har mange ledige, der står på spring efter et job, men arbejdsgiverne efterspørger ofte særlige kvalifikationer. Foto: Torben Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mangler faglærte hænder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mangler faglærte hænder
Odsherred - 13. februar 2018 kl. 09:04
Af Torben Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvis du er rengøringsassistent, social- og sundhedshjælper, specialarbejder inden for jord-og beton, bygningsmaler eller tjener, så har du gode chancer for at finde et arbejde i Odsherred.

Det fremgår af et såkaldt jobbarometer, som Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har udarbejdet.

Jobbarometeret viser også, at det i Odsherred er svært at finde jobs indenfor disse stillingskategorier: Fabriksarbejder, pedelmedhjælper, specialarbejder inden for det grønne område, graver, chaufførmedhjælper, pedel, dyrepasser, skrædder, bogholderi-og regnskabsassistent og it-tekniker.

Der er med andre ord mangel på arbejdskraft i Odsherred. I hvert fald inden for visse sektorer. Og samtidig er der stadig flere hundrede arbejdsløse.

Andreas Hegnsvad, centerchef for Job og Ydelser, hvor jobcentret hører under, bekræfter, at der inden for visse sektorer fortsat er mangel på arbejdskraft.

S- Vi kan godt mærke, at der er stor mangel på arbejdskraft inden for de berørte områder, siger han.

Centerchefen opfordrer virksomhederne til at henvende sig til jobcentret, hvis de mangler faglært arbejdskraft.

- Jobcentret er et godt sted at starte for virksomhederne. Vi kan søge i andre sjællandske jobcentres databaser efter faglært arbejdskraft. Og så har vi ofte mulighed for at videreuddanne ledige, som måske ikke lever fuldt op til jobkravene, men som måske har noget, der kan bygges videre på, siger han og peger på, at man her kan bruge løntilskud og faglærte kurser som en løftestang.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk