25. september 2021
Gitte Klausen, indehaver af Anneberg Kulturpark i Annebergparken, i samtale med Morten Egeskov, byrådsmedlem for Venstre, til erhvervsdagen. Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Gitte Klausen, indehaver af Anneberg Kulturpark i Annebergparken, i samtale med Morten Egeskov, byrådsmedlem for Venstre, til erhvervsdagen. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mange ville tale om den nye erhvervs-strategi i Odsherred

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mange ville tale om den nye erhvervs-strategi i Odsherred
Odsherred - 21. maj 2019 kl. 23:40
Af Stefan Andreasen

93 erhvervsledere, iværksættere, politikere og kommunale direktører mødte op til tirsdagens erhvervsdag på Hotel Højby Sø, hvor Odsherred Erhvervsforum og Odsherred Kommune præsenterede et fælles udkast til en ny strategi for fremtidens erhvervsudvikling i Odsherred.

- Det er fantastisk, at så mange er mødt op. I vil blive inddraget og hørt, sagde ordstyrer, Fabiana Hartkorn Giraldi.

Kommunaldirektør Claus Steen Madsen præsenterede udkastet til strategien - med de fem strenge.

- Vi har slået ørerne ud og lyttet til erhvervslivets repræsentanter for at nå frem til de områder, som erhvervslivet synes er vigtigst at fokusere på i den nye erhvervsstrategi. Men det er et udkast - nu har vi brug for at høre jeres holdninger til, hvad der er vigtigst. Jo mere, vi arbejder i samme retning, jo bedre vil strategien kunne gennemføres, sagde Claus Steen Madsen.

Han nævnte blandt andet bedre bosætnings-muligheder - ét af fem strategi-ben.

- Mange efterspørger en anden livsstil, end de kan tilbyde i København. Her skal vi være kvikke, sagde kommunaldirektøren.

Derudover lyder strengene i strategien: Stærke virksomheder er lig med et sundt samfund; kvalificeret arbejdskraft og bedre uddannelsesmuligheder; kommunens service til virksomheder skal være best-in-class; og bedre sparring til virksomheder om forretnings-udvikling giver øget omsætning.

Borgmester i Guldborgsund, John Brædder, formand for Erhvervshusets bestyrelse, holdt peptalk om udviklings-potentialet i Region Sjælland, blandt andet grøn omstilling.

- Odsherred og Guldborgsund kan blive first movere på grøn omstilling ved at etablere klynger indenfor fødevarer, grøn energi og gastronomi. Vi har det åbne land - det har de ikke i København.

- Vi skal have gastro-turisterne, der kommer til København for at besøge Michelin-restauranter, ud til Region Sjælland, hvor de kan gå direkte fra Michelin-restauranten ud i naturen, sagde John Brædder.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk