13. august 2020
Gitte Klausen, indehaver af Anneberg Kulturpark i Annebergparken, i samtale med Morten Egeskov, byrådsmedlem for Venstre, til erhvervsdagen. Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Gitte Klausen, indehaver af Anneberg Kulturpark i Annebergparken, i samtale med Morten Egeskov, byrådsmedlem for Venstre, til erhvervsdagen. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mange ville tale om den nye erhvervs-strategi i Odsherred

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mange ville tale om den nye erhvervs-strategi i Odsherred
Odsherred - 21. maj 2019 kl. 23:40
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

93 erhvervsledere, iværksættere, politikere og kommunale direktører mødte op til tirsdagens erhvervsdag på Hotel Højby Sø, hvor Odsherred Erhvervsforum og Odsherred Kommune præsenterede et fælles udkast til en ny strategi for fremtidens erhvervsudvikling i Odsherred.

- Det er fantastisk, at så mange er mødt op. I vil blive inddraget og hørt, sagde ordstyrer, Fabiana Hartkorn Giraldi.

Kommunaldirektør Claus Steen Madsen præsenterede udkastet til strategien - med de fem strenge.

- Vi har slået ørerne ud og lyttet til erhvervslivets repræsentanter for at nå frem til de områder, som erhvervslivet synes er vigtigst at fokusere på i den nye erhvervsstrategi. Men det er et udkast - nu har vi brug for at høre jeres holdninger til, hvad der er vigtigst. Jo mere, vi arbejder i samme retning, jo bedre vil strategien kunne gennemføres, sagde Claus Steen Madsen.

Han nævnte blandt andet bedre bosætnings-muligheder - ét af fem strategi-ben.

- Mange efterspørger en anden livsstil, end de kan tilbyde i København. Her skal vi være kvikke, sagde kommunaldirektøren.

Derudover lyder strengene i strategien: Stærke virksomheder er lig med et sundt samfund; kvalificeret arbejdskraft og bedre uddannelsesmuligheder; kommunens service til virksomheder skal være best-in-class; og bedre sparring til virksomheder om forretnings-udvikling giver øget omsætning.

Borgmester i Guldborgsund, John Brædder, formand for Erhvervshusets bestyrelse, holdt peptalk om udviklings-potentialet i Region Sjælland, blandt andet grøn omstilling.

- Odsherred og Guldborgsund kan blive first movere på grøn omstilling ved at etablere klynger indenfor fødevarer, grøn energi og gastronomi. Vi har det åbne land - det har de ikke i København.

- Vi skal have gastro-turisterne, der kommer til København for at besøge Michelin-restauranter, ud til Region Sjælland, hvor de kan gå direkte fra Michelin-restauranten ud i naturen, sagde John Brædder.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk