25. september 2021
Den økonomiske vækst betyder, at Odsherred Kommune har mange ledige jobs.  Foto: Preben Moth
Den økonomiske vækst betyder, at Odsherred Kommune har mange ledige jobs. Foto: Preben Moth
Foto: Preben Moth
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mange ledige jobs hos kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mange ledige jobs hos kommunen
Odsherred - 26. juli 2021 kl. 20:29
Af Torben Andersen

Odsherred Kommune leder med lys og lygte efter ansøgere til hjemmeplejen og diverse børne- og unge-indsatser. Lige nu er der næsten 50 ledige jobs i den kommunale sektor.

Borgmester Thomas Adel­skov (S) siger, at det ikke kun er i sommerperioden, at det kan være vanskeligt at finde arbejdskraft i Odsherred.

- I perioder har vi også set, at det kan være svært at finde byggesagsbehandlere og trafikmedarbejdere. Vi mangler medarbejdere inden for sundhedsvæsenet, og generelt er det et stigende problem at finde medarbejdere, og det giver anledning til bekymring, siger Thomas Adelskov, som peger på, at minimumsnormeringer i daginstitutioner gør det vanskeligere at finde pædagoger. Samtidig er mange unge, som kunne fungere som sommerafløsere, blevet ansat som podere. Han understreger, at de ubesatte stillinger ikke må gå ud over servicen på plejecentrene.

- Det knokler medarbejderne også for ikke vil ske, men det er klart, at man er presset, siger Thomas Adelskov, som understreger, at kommunen forsøger at gøre sig til et attraktivt arbejdsplads - med redskaber som fire-dages arbejdsuge og tilbud om efteruddannelse.

- Vi vil også gerne kunne tilbyde mere fleksible arbejdstider, også for medarbejderne på institutionerne, siger Thomas Adelskov, som fortæller, at kommunen også er omfattet af overenskomster, som betyder, at man ikke bare kan give en højere løn for at tiltrække medarbejdere.

- Vi er nu i en opadgående konjunktur, hvor ledigheden er lav, også i Odsherred, og så rammes vi. Går vi syv år tilbage, stod vi i en helt anden situation. Jeg foretrækker den nuværende situation, hvor vi har en positiv samfundsøkonomi, siger Thomas Adelskov.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk