9. juli 2020
Sangerne i Højby Drengekor synger spøjse lydord, der minder om babysprog, i ny underlægningsmusik, der indspilles til en kommende DR-dokumentar. Søndag var der tv-optagelser ude i kulden ved Lumsås.
gallery icon

Se billedserie

Sangerne i Højby Drengekor synger spøjse lydord, der minder om babysprog, i ny underlægningsmusik, der indspilles til en kommende DR-dokumentar. Søndag var der tv-optagelser ude i kulden ved Lumsås.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mandskor synger på babysprog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mandskor synger på babysprog
Odsherred - 19. november 2019 kl. 08:45
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når sangerne i mandskoret med det pudsige navn Højby Drengekor indsynger underlægningsmusik til en ny DR-dokumentar om de danske alene-mænd, skal de synge en ikke helt almindelig tekst - nærmest lyd-ord.

Nogle vil kalde det babysprog, og det er ikke helt forkert.

Sangerne synger gentagelser af na-na-na og bå-bå-bå, hvilket kunne høres til film-optagelserne søndag ved komponist Mathias Nielsens hjem på Ørnæsvej ved Ebbeløkke ved Lumsås.

- Teksten er inspireret af min søn Frey-Emil på 16 måneder, siger Mathias Nielsen med et stort smil.

- Og så er det også inspireret af russiske komponister. Jeg har været nødt til at skrive musik, hvor der ikke er en tekst på dansk eller engelsk, der kan gå ind og forstyrre den historie, der fortælles i dokumetaren, siger komponisten.

Han betegner sin nyskrevne musik som moderne klassisk med elementer af popmusik.

Højby Drengekors indsyngning af Mathias Nielsens nye korværk skal bruges til sidst i de fire programmer til rulleteksterne, og til en overgang - en skiller - undervejs et sted.

I modsætning til almindelig underlægningsmusik på dokumentarfilm kommer koret her til at spille en mere aktiv rolle med levende billeder, også fra drone. Nærmest en musikvideo.

- Jeg har faktisk aldrig arbejdet med underlægningsmusik på den her måde før, siger Mathias Nielsen.

- Det er fantastisk, at sangerne fra Højby Drengekor både synger virkelig godt og kan levere noget maskulinitet i billeder og lyd til dokumentaren, mener komponisten.

Dokumentaren om de mange danske alenemænd og deres dårlige trivsel sendes til januar på DR1.

Hvis man vil høre sangerne fra Højby Drengekor, når de ikke synger babysprog, er der en god mulighed første søndag i advent i Rørvig Kirke.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk