27. september 2021
I dag afsiges der ved retten i Holbæk dom i den sag hvor en 20-årig mand den 30. december sidste år stak en pædagog ihjel på bostedet Ørbækskilde ved Fårevejle. Foto: Jens Wollesen.
I dag afsiges der ved retten i Holbæk dom i den sag hvor en 20-årig mand den 30. december sidste år stak en pædagog ihjel på bostedet Ørbækskilde ved Fårevejle. Foto: Jens Wollesen.
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Manddrab eller vold med døden til følge: I dag falder der dom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Manddrab eller vold med døden til følge: I dag falder der dom
Opdateret 15. september 2021 kl. 12:29
Odsherred - 15. september 2021 kl. 07:48
Af Helene Nielsen

I dag afsiges der dom i sagen mod den 20-årige mand som den 30. december sidste år under et skænderi med en pædagog på boinstitutionen Ørbækskilde på Riisvej ved Fårevejle, trak en kniv, og endte med at stikke pædagogen ihjel.

arrow Læs også: Efter drab og påbud: Opholdsstedets ledelse er tavse

Den 29-årige Namuyallah Ahamadzai, blev knivdræbt mens han som ene personale var på arbejde på boinstitutionen for psykisk syge unge.

Ved obduktionen blev det konstateret, at han var blevet stukket mindst 16 gange med den springkniv, som den 20-årige havde haft i hånden. To af de stik ramte lungen og hjertet, og dræbte Namuyallah Ahamadzai. Han blev af en forbipasserende fundet liggende bevidsteløs i vejsiden, og kort efter erklæret død som følge af forblødning.

Den 20-årige mand, som førte kniven, søgte tilbage til boinstitutionen efter drabet, hvor han sammen med en anden beboer forsøgte at gemme kniven på et skab. Da politiet senere ankom til bostedet, tilstod den 20-årige drabet på Namuyallah Ahamadzai.

Den 20-årige har under hele forløbet og i retten fastholdt, at han ikke havde til hensigt at dræbe Namuyallah Ahamadzai, men at han stak efter armen. En mentalerklæring har fastslået, at den 20-årige var sindssyg i gerningsøjeblikket og at han har diagnosen skizofren paranoid. Den 20-årige er tiltalt for manddrab efter straffelovens paragraf 237. Anklagemyndigheden har nedlagt påstand om en dom til anbringelse under psykiatrisk forvaring uden fastsat længde. Forsvareren har til retten forklaret, at hans klient nægter sig skyldig i drab, men kan erkende vold med døden til følge.

Domsmandsretten vil i dag tage stilling til hvorvidt der var tale om et forsætligt drab eller den 20-årige aldrig havde til hensigt, at slå den 29-årige Namuyallah Ahamadzai ihjel.

arrow Familien til ung dræbt pædagog: Derfor bør bosted lukkes ned
16. september 2021 kl. 12:10 Opdateret: kl. 09:50
arrow Med 16 knivstik blev pædagog brutalt slået ihjel: Drabsmand dømt
15. september 2021 kl. 12:29 Opdateret: kl. 15:19
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk