30. oktober 2020
Tasja Nielsen har i det seneste halve år kæmpet en indædt kamp for at misbrugte børns retsstilling forbdres, og det er lykkedes. Foto: Martin Hoffmann Kønig
Tasja Nielsen har i det seneste halve år kæmpet en indædt kamp for at misbrugte børns retsstilling forbdres, og det er lykkedes. Foto: Martin Hoffmann Kønig
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Måtte hive sin mor i retten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Måtte hive sin mor i retten
Odsherred - 25. august 2018 kl. 14:13
Af Martin Hoffmann Kønig

Vejen mod retfærdighed er meget lang, når man er tidligere seksuelt misbrugt barn. Det ved Tasja Nielsen, fra Farevejle om nogen. Hun mistede i sin tid den erstatning hun fik efter et seksuelt misbrug, fordi hendes mor brugte pengene.

arrow Læs også: Ofre for sexmisbrug skal sikres erstatning

En uretfærdighed, der har fået hende til at kæmpe for at sikre de børn, der i fremtiden får erstatning. Noget, der ser ud til at lykkes.

For Tasja Nielsen har det også handlet om, at få juridisk anerkendelse af, at hun blev svigtet af dem, der burde have passet på hende, og hun har svært ved at føle retfærdigheden, når det offentlige kun vil ændre reglerne fremadrettet.

I sommer stævnede hun sin biologiske mor, og da moderen ikke svarede på stævningen gav retten Tasja Nielsen medhold.

Det betyder, at hun nu har dom for, at moderen i sin tid uberettiget fratog Tasja Nielsen hendes erstatning, og at hun skal betale sagens omkostninger på 4.680 kr., men de penge som moderen brugte ulovligt, får Tasja Nielsen ikke igen.

»Det er som om, der ikke er en konsekvens af, at hun har stjålet mine penge, og det synes jeg stadig er så forkert, for det er som om jeg bare ikke kan få retfærdighed, men nu har jeg da et juridisk bevis på, at det min mor gjorde var ulovligt,« siger hun til dagbladet Nordvestnyt.

arrow Misbrugt: Tasjas kamp for retfærdighed
31. maj 2018 kl. 11:10 Opdateret: kl. 11:10
arrow Tasjas penge er i hus
29. maj 2018 kl. 15:36 Opdateret: kl. 10:36
arrow Pengene vælter ind til Tasja
24. maj 2018 kl. 12:04 Opdateret: kl. 10:10
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk