8. juli 2020
Siden marts har et særligt team i familieafdelingen ændret i tilgangen til en tidlig indsats overfor udsatte familier i Fårevejle-området, kaldet Sverigesmodellen. Foto: Peter Andersen
Siden marts har et særligt team i familieafdelingen ændret i tilgangen til en tidlig indsats overfor udsatte familier i Fårevejle-området, kaldet Sverigesmodellen. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lovende start for svensk model i Fårevejle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lovende start for svensk model i Fårevejle
Odsherred - 12. november 2019 kl. 15:50
Af Marianne Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Færre underretninger og færre klager fra borgere i Fårevejle-området samt et styrket samarbejde med skoler og daginstitutioner i området. Det er nogle af de foreløbige erfaringer, som familieafdelingen har gjort sig, siden afprøvningen af en ny tilgang til sagsbehandling og tidlig indsats gik i gang i Fårevejle i marts i år.

I december sidste år godkendte børne- og uddannelsesudvalget projektbeskrivelsen og en foreløbige tids- og procesplan for afprøvningen af elementer fra den såkaldte Sverigesmodel, der skulle styrke sagsbehandling i et afgrænset geografisk område i perioden 2019-2021.

Der blev afsat 400.000 kroner til afprøvningen, og det geografiske område blev Fårevejle. De medarbejdere i kommunen, der afprøver modellen er derfor naturligt nok blev døbt Fårevejelteamet, som gik i gang med arbejdet pr. 1. marts.

Nu er det blevet tid til tid til en midtvejsstatus, som udvalgspolitikerne får mundtligt af afdelingsleder i familieafdelingen, Helle Mariager, på udvalgesmødet i dag.

Af dagsordnen fremgår det at der har været et markant fald i antallet af sager fra juni til oktober i år - fra 78 til 60 sager. Af de sager er 10 nye, 19 af dem er lukket og fire er afgivet til andre teams.

Sverigesmodellen baserer sig på en tæt og koordinerende opfølgning i tæt samspil med dagtilbud og skoler i lokalområdet, tidlig opsporing af problemer med trivsel, ressourceinvestering og at rådgiveren bruger sin egen faglighed og tid i det sociale arbejde, men til gengæld har færre sager på sit bord.

»Familieafdelingen oplever rigtig gode erfaringer med at arbejde med elementer fra Sverigesmodellen. Der er blandt andet eksempler på at det har været med til at forebygge anbringelsessager. Der opleves både lokalt og fra visitationen, at der iværksættes både færre, men også mindre omkostningstunge indsatser end tidligere«, står der i sagsfremstillingen.

Her fremgår det også, at rådgiverne har en tæt dialog med familien og samarbejdsparterne, og deres socialfaglige viden har blandt andet med til at forebygge optrapningen af konflikter i familier med skilsmisseproblematikker.

Det er også afdelingens opfattelse, at der er færre underretninger, færre nye sager og færre klagesager fra Fårevejleområdet,

Frem til den afsluttende evaluering næste år vil man lægge en plan for, hvordan erfaringerne fra Fårevejleteamet kan udbredes til andre områder i Odsherred kommune.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk