23. oktober 2019
Lokalrådet fandt sammen efter et borgermøde i november 2012. (Arkiv)
Lokalrådet fandt sammen efter et borgermøde i november 2012. (Arkiv)
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokalråd på vej mod opløsning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokalråd på vej mod opløsning
Odsherred - 23. april 2019 kl. 05:57
Af Niels Sørensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Bestyrelsen for Lokalråd 4540 indstiller på foreningens generalforsamling den 29. april klokken 19, at foreningen opløses - i hvert fald hvis det ikke lykkes at finde nye kræfter, der vil gå ind i bestyrelsen.

- Det ville være rigtig rart, hvis der kom nogen og satte sig på de ledige stole og på den måde var med til, at lokalrådet kunne fortsætte, men vi har haft svært ved at rekruttere nye, så jeg kan da godt frygte, det er slut, fortæller Gitte Thiemke fra bestyrelsen og fortsætter:

- Jeg synes da, det er drønærgerligt, for foreningen har kørt i syv år og været aktiv i mange forskellige tiltag. Vi har deltaget i »Ren by« og sankthansaften og været med omkring hjertestarteren på tanken i Stationsbyen og så videre, men vi må nu konstatere, at kræfterne er brugt op.

Senest har Lokalråd 4540 igen samlet 20.000 kr. sammen via kalendersalg. Pengene fordeles til foreninger i postnummeret, måske for sidste gang, på generalforsamlingen, der holdes i Fårevejle Boldklubs lokaler i klubhuset på Fårevejle Kanalvej 11 i Kirkebyen.

- Vi har haft en godt samarbejde med fodboldklubben, som har hjulpet os ved flere lejligheder, så det er et naturligt sted for os at holde mødet. Vi har jo som sådan ikke vores eget lokale, siger Gitte Thiemke.

På lokalrådets hjemmeside kan man læse, at Lokalråd 4540 dækker Fårevejle Kirkeby, Fårevejle Stationsby, Ordrup, Kårup, Veddinge, Skamlebæk, Stubberup, Vindekilde, Riis og Åshuse, og at lokalrådets opgave er at arbejde for et øget samarbejde mellem virksomheder, foreninger, kultur, offentlige arbejdspladser, fritidshusejere og borgere i postnummeret og desuden at tilbyde hjælp til at udvikle og støtte almennyttige, humanitære og gode formål til gavn for borger og gæster her.

- Folk kender nu navnet Lokalråd 4540, og vi har en velfungerende hjemmeside og facebook-side. Det er da med til at gøre det til en skam, hvis vi ikke kan fortsætte. Men det kan vi altså ikke, hvis der ikke kommer nye kræfter til, siger Gitte Thiemke.

I sig selv er arbejdet i Lokalrådet 4540 ikke en tidssluger. Man holder bestyrelsesmøde i Adelers Huse cirka hver anden måned - og har selv kaffen med.

- Det er altså meget hyggeligt. Og så skal man også huske på, at man ikke kan forvente, der sker noget i ens lokalområde, hvis man ikke selv vil tage en tørn engang imellem. Så det er da også en god grund til at melde sig til bestyrelsen, slutter Gitte Thiemke.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk