23. maj 2019
Planklagenævn har annuleret lokalplan for udvidelse af medicinalvirksomheden Lundbeck.
Planklagenævn har annuleret lokalplan for udvidelse af medicinalvirksomheden Lundbeck.
Foto: Per Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokalplan for Lundbeck annulleret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokalplan for Lundbeck annulleret
Opdateret 02. november 2018 kl. 12:28
Odsherred - 02. november 2018 kl. 11:52
Af Martin Hoffmann Kønig & Helene Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Odsherred Kommune har netop offentliggjort, at den meget omdiskuterede lokalplan, som skulle give medicinalvirksomheden H. Lundbeck A/S i Lumsås mulighed for at udvide i Lumsås, er blevet annuleret i planklagenævnet, og dermed ikke længere gælder. Borgmester Thomas Adelskov (S) siger til dagbladet Nordvestnyt, at kommunen har modtaget klagen her til morgen.

- Det den siger, er, at miljøvurderingen var god nok, men at der er to tekniske ting, som vi skulle have været skarpere på, og det er det, der er hjemvisningsgrund, og gør at vi skal udarbejde en ny lokalplan, Det drejer sig om, at man ikke mener, at vi godt nok har beskrevet en byggehøjde på maksimalt 8,5 meter, og så var nævnet delt i deres vurdering af, om vi har været gode nok til at beskrive afstandskravene. Men alt det, der har handlet om grundvand og miljøvurdering, er lokalplanen fundet god nok, siger Thomas Adelskov.

Afgørelsen drejer sig om blandt andet om generelle retningslinjer om byggehøjde.

- Samtidig siger planklagenævnet, at vi, når vi skal udarbejde en ny lokalplan, skal tage hensyn til, at der i starten af 2018 blev foretaget en vurdering af, at Lundbeck skal betragtes som en risikovirksomhed. Vi vil nu holde et møde med Lundbeck om de processer der er i gang, og den melding jeg har fået, er, at de udvidelsesplaner som Lundbeck har aktuelt kan rummes i den eksisterende lokalplan, siger borgmesteren.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk