21. februar 2019
Dragsholmrevyens direktør Bente Eskesen medvirker som skuespiller i teaterprojektet »Danmark, mit fædreland«.
gallery icon

Se billedserie

Dragsholmrevyens direktør Bente Eskesen medvirker som skuespiller i teaterprojektet »Danmark, mit fædreland«.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokal revydirektør med i landsdækkende teater-projekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokal revydirektør med i landsdækkende teater-projekt
Odsherred - 11. februar 2018 kl. 15:23
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Egentlig skulle Odsherred Teater repræsentere Odsherred og Nordvestsjælland i det landsdækkende projekt »Danmark, mit fædreland«, men måtte trække sig på grund af travlhed, blandt andet med det internationale teaterudviklings-projekt »I Will Be Everything ...« og på grund af mangel på teatersal, oplyser teaterleder Simon Vagn Jensen.

Holbæk Teater overtog den nordvestsjællandske deltagelse, men Odsherred er stadig stærkt repræsenteret i kraft af skuespiller og direktør for Dragsholmrevyen, Bente Eskesen.

Hun og kollega Margit Watt-Boolsen er nu draget til Vendsyssel Teater for at arbejde med finpudsning af forestillingen sammen med skuespillere fra de øvrige seks teatre.

- Vi kommer med hver vores ti minutters »værk«, og det skal blive til én forestilling om det Danmark, vi ikke kender. Spændende og meget anderledes; det meste er improviseret frem, fortæller Bente Eskesen til dagbladet Nordvestnyt.

Hun og teaterleder Brian Kristensen, Holbæk Teater, har ladet sig inspirere af historien om Røde Mor-kunstnerkollektivet, der opererede i Vallekilde, i Holbæk og på Tuse Næs i 1970'erne.

De har interviewet Tommy Flugt og Alice Faber fra kollektivet og museumsinspektør Jesper S. Knudsen fra Odsherreds Kunstmuseum, der for nylig havde en stor Røde Mor-udstilling.

Vendsyssel Teater står bag »Danmark, mit fædreland«. Instruktion Mia Lipschitz.

Syv teatre kommer med hver deres 10 minutters værk - Vendsyssel Teater i Hjørring, Limfjords­teatret i Nykøbing Mors, BaggårdTeatret i Svendborg, Teatergrad i København NV, Holbæk Teater, Teatret Masken i Nykøbing Falster og Bornholms Teater i Rønne.

Der er premiere på Vendsyssel Teater 23. februar - spiller frem til 7. marts. Derefter landsturné.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk