26. juli 2021
Skuespiller og revydirektør Bente Eskesen modtog Harald og Esther Holsts Hæderslegat for mange års virke i faget. Skuespiller Anette Støvelbæk overrakte legatet. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Skuespiller og revydirektør Bente Eskesen modtog Harald og Esther Holsts Hæderslegat for mange års virke i faget. Skuespiller Anette Støvelbæk overrakte legatet. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokal revy-dronning hædret af skuespiller-kollegaer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokal revy-dronning hædret af skuespiller-kollegaer
Odsherred - 16. juni 2021 kl. 18:15
Af Stefan Andreasen

Skuespiller og direktør for DragsholmRevyen, Bente Eskesen, Bjergesø i Odsherred, er af sine kollegaer i Skuespillerforeningen af 1879 blevet tildelt Harald og Esther Holsts Hæderslegat for mange års virke i faget.

Hædringen foregik ved generalforsamlingen i Skuespillerforeningen på Hotel Josty på Frederiksberg, hvor 50 var samlet og mange fulgte med online.

Pengegaven på 15.000 kr. blev overrakt af »Badehotellet«-stjernen Anette Støvelbæk.

Hun og Bente Eskesen mødte hinanden første gang i forestillingen »Det er vel mit liv« på Nørrebro Teater i 1998. Støvelbæk spillede sygeplejestuderende, Bente Eskesen var oversygeplejerske, og Preben Kristensen en sengeliggende patient, der kæmper for sin ret.

Anette Støvelbæk kaldte ved legat-overrækkelsen Bente Eskesen for en »rocker indenfor skuespillerfaget«, fordi hun aldrig går af vejen for noget og er meget stærk i viljen.

Hun havde fundet en artikel frem fra Sjællandske Medier, hvor Eskesen beretter om, at hun elsker at lave vilde scener; blandt andet en episode i »Rejseholdet« i 2001, hvor hun blev skudt af Thure Lindhardt.

Bente Eskesen nægtede at lade sig dirigere af stagefight-specialisten (hun havde jo lært stagefight og faldteknik på teaterskolen) og mente ikke, at der var brug for fald-madras. Og sådan blev det.

Bente Eskesen har spillet alle tænkelige roller, på alle mulige danske teaterscener, hun har indspillet film, og har kørt sin egen DragsholmRevyen i en årrække, hvor hun er sprunget ind og ud af forskellige typer roller, sagde Anette Støvelbæk.

I år er det sidste sæson med DragsholmRevyen, inden den lukker og slukker. Der er premiere 1. juli på Odsherred Teater i Nykøbing Sjælland.

Bente Eskesen grundlagde revyen i 2007 sammen med kollega Brian Kristensen, nu direktør på Holbæk Teater. Siden 2011 har Bente Eskesen været ankerkvinden - og revyen har fået ry for at være helt sin egen. Ærlige, skarpe tekster og lårklaskende humor.

DragsholmRevyen blev kåret som Årets Revy ved Revyernes Revy i 2012. I 2013 blev Bente Eskesen kåret som »Årets Æreskunstner«.

Hun blev uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 1976 og fejrede i 2016 40 års jubilæum. I 2007 fik hun en Reumert for rollen som dement i Privat Teatrets »Løgn og Latin«.

Glæder du dig til, at Tour de France kommer til Danmark i 2022
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk