16. juni 2019
Trine Kents malede selvportræt - tirsdag aften skal hun portrættere en kendt person i afsnittet af »Danmarks bedste portrætmaler«. Privatfoto
Trine Kents malede selvportræt - tirsdag aften skal hun portrættere en kendt person i afsnittet af »Danmarks bedste portrætmaler«. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokal kunstner med i portræt-dyst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokal kunstner med i portræt-dyst
Odsherred - 22. januar 2019 kl. 12:14
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den ferme portrætmaler Trine Kent fra Grevinge i Odsherred skal tirsdag aften i ilden i konkurrencen »Danmarks bedste portrætmaler« på DR1.

- Så er det i aften, at jeg skal opleve min dag på HEART i Herning - fra den anden side. En dag udenfor comfort-zonen, med en helt ny tidsramme og nogle andre omgivelser. Men også en skøn og spændende dag i virkelig godt selskab, skriver Trine Kent på sin Facebook-profil.

I programmet skal seks malere dyste om at levere de bedste portrætter af to kendte danskere. To af kunstnerne går efter dommernes bedømmelse videre til semifinalen.

Til den samlede programserie på seks afsnit har de erfarne dommere - kunstkritiker Bente Scavenius, kunstner Simone Aaberg Kærn og gallerist Jesper Elg - udvalgt i alt 24 kunstnere, som konkurrerer om at blive Danmarks bedste portrætmaler.

- Jeg har altid elsket at tegne og male, fordybe mig i billedlige udtryk og opleve, hvordan et motiv kommer til live, hvordan det fortæller en historie eller skaber en stemning. Ikke kun i mig, men også hos dem, der betragter mine billeder, skriver Trine Kent på sin hjemmeside.

Hun er autodidakt som kunstner - har fulgt sin passion for at tegne siden barndommen.

- Som 14-årig deltog jeg på et ungdomsskolehold hos kunstneren Henrik Swane og fandt her min passion for at male, skriver Trine Kent.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk