8. juli 2020
Forfatter Anne-Marie Donslund (th.) modtog lørdag Klods Hans-prisen 2019. Fv. illustrator Tea Bendix, der har tegnet vinder-værket, og i midten Betina Falsing fra IBBY Danmark, der holdt motiveringstalen. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Forfatter Anne-Marie Donslund (th.) modtog lørdag Klods Hans-prisen 2019. Fv. illustrator Tea Bendix, der har tegnet vinder-værket, og i midten Betina Falsing fra IBBY Danmark, der holdt motiveringstalen. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forfatter snupper sin tredje pris i år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forfatter snupper sin tredje pris i år
Opdateret 17. november 2019 kl. 14:47
Odsherred - 16. november 2019 kl. 15:29
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Odsherred-forfatter og litteratur-ildsjæl Anne-Marie Donslund er inde i en stime af litterære priser - lørdag modtog hun Klods Hans-prisen 2019 på bogmessen Bogforum i Bella Center Copenhagen.

- Jeg er helt vildt glad og stolt, siger Anne-Marie Donslund.

Hvert år uddeler Selskabet for Børnelitteratur, IBBY Danmark, Klods Hans-prisen til en person, institution eller gruppe, der med entusiasme og nytænkning har gjort en særlig indsats for børne- og ungdomslitteraturen.

Prismodtageren modtager en original illustration af H.C. Andersens »Klods-Hans«-eventyr fra en illustrator, som modtageren selv vælger.

- Det var meget svært at vælge en illustrator, men jeg landede på Tea Bendix, som også har tegnet til Blixenprisen, siger Anne-Marie Donslund.

Hun og læse- og litteratur-festivalen Odsherred Læser modtog tidligere i år Blixenprisen 2019 i kategorien »Årets indsats for litteraturformidling«.

Og Anne-Marie Donslund har i år også fået den lokale Poul Johansen Prisen 2019, et hæderslegat på 25.000 kr.

I slutspurten om Klods Hans-prisen 2019 kæmpede Anne-Marie Donslund mod Stine Reinholdt Hansen, en af hovedkræfterne bag Læsevaneundersøgelsen Greb til læselyst fra 2017, og Nadia Mansour, der arbejder på en Ph.d. om multikulturel litteratur.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk