9. december 2019
Forfatter Anne-Marie Donslund (th.) modtog lørdag Klods Hans-prisen 2019. Fv. illustrator Tea Bendix, der har tegnet vinder-værket, og i midten Betina Falsing fra IBBY Danmark, der holdt motiveringstalen. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Forfatter Anne-Marie Donslund (th.) modtog lørdag Klods Hans-prisen 2019. Fv. illustrator Tea Bendix, der har tegnet vinder-værket, og i midten Betina Falsing fra IBBY Danmark, der holdt motiveringstalen. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forfatter snupper sin tredje pris i år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forfatter snupper sin tredje pris i år
Opdateret 17. november 2019 kl. 14:47
Odsherred - 16. november 2019 kl. 15:29
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Odsherred-forfatter og litteratur-ildsjæl Anne-Marie Donslund er inde i en stime af litterære priser - lørdag modtog hun Klods Hans-prisen 2019 på bogmessen Bogforum i Bella Center Copenhagen.

- Jeg er helt vildt glad og stolt, siger Anne-Marie Donslund.

Hvert år uddeler Selskabet for Børnelitteratur, IBBY Danmark, Klods Hans-prisen til en person, institution eller gruppe, der med entusiasme og nytænkning har gjort en særlig indsats for børne- og ungdomslitteraturen.

Prismodtageren modtager en original illustration af H.C. Andersens »Klods-Hans«-eventyr fra en illustrator, som modtageren selv vælger.

- Det var meget svært at vælge en illustrator, men jeg landede på Tea Bendix, som også har tegnet til Blixenprisen, siger Anne-Marie Donslund.

Hun og læse- og litteratur-festivalen Odsherred Læser modtog tidligere i år Blixenprisen 2019 i kategorien »Årets indsats for litteraturformidling«.

Og Anne-Marie Donslund har i år også fået den lokale Poul Johansen Prisen 2019, et hæderslegat på 25.000 kr.

I slutspurten om Klods Hans-prisen 2019 kæmpede Anne-Marie Donslund mod Stine Reinholdt Hansen, en af hovedkræfterne bag Læsevaneundersøgelsen Greb til læselyst fra 2017, og Nadia Mansour, der arbejder på en Ph.d. om multikulturel litteratur.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk