21. september 2020
Morten Pape er et af hovednavnene på weekendens »Litt Talk« på Vallekilde Højskole. PR-foto
gallery icon

Se billedserie

Morten Pape er et af hovednavnene på weekendens »Litt Talk« på Vallekilde Højskole. PR-foto
Foto: RASMUS LIND
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Litt Talk-festival: Kom tæt på kendte forfatteres skriveproces

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Litt Talk-festival: Kom tæt på kendte forfatteres skriveproces
Opdateret 01. februar 2019 kl. 14:27
Odsherred - 01. februar 2019 kl. 14:19
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vallekilde Højskole inviterer i den kommende weekend for ottende gang til »Litt Talk«-festival, hvor tilhørerne kan få solide bud på, hvad der rører sig i dansk litteratur lige her og nu; komme helt ind i »maskinrummet«, hvor forfattere, dramatikere og digtere, veteraner og debutanter, beretter om inspiration og skriveproces.

Ordet »litt-talk« blev opfundet på Vallekilde Højskole forud for den første festival i 2012. Det er en 20 minutters »talk«; et meget personligt forfatter-oplæg, inspireret af de berømte, såkaldte »TED Talks« på internettet. En »litt-talk« kan minde lidt om højskolens morgensamling, hvor en tale skal kunne vække højskole-kursisterne.

Der er 11 »litt-talk'ere«, og blandt trækplastrene er den hårdtslående forfatter Morten Pape, kendt for selvbiografiske Amager-romaner »Planen« og »Guds bedste børn«; dramatiker og forfatter Line Knutzon, kendt for sin absurde, groteske humor, og den ekstremt skrive-flittige og populære forfatter Kim Fupz Aakeson.

Publikum vil også kunne høre »talks« af Hanna Lutz, forfatteren bag romanen »Vildsvin«, illustrator Kamilla Jørgensen, forfatter Stine Pilgaard, kendt for romaner som »Min mor siger« og »Lejlighedssange«, oversætter og forfatter Mich Vraa, manden bag romanen »Haabet« og Sarah Engell med ungdoms-bestselleren »21 måder at dø«.

Der er også »talks« med digter og forfatter Andreas Pedersen, der debuterede med »Fryden« i 2016, Karen Fastrup med gennembruddet »Hundehjerte«, og digteren Steven Zultanski, leverandør i post-internet poesi.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk