19. januar 2021
Line Andersen er udlært som frisør i Sans Hårdesign 4. januar 2021. Foto: Preben Moth
Line Andersen er udlært som frisør i Sans Hårdesign 4. januar 2021. Foto: Preben Moth
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Line drømmer om Det kongelige Teater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Line drømmer om Det kongelige Teater
Odsherred - 22. november 2020 kl. 10:12
Af Preben Moth

Ni gange hørte Line Andersen dommeren sige: »10-9-8 træd væk fra håret«.

Det skete under hendes svendeprøve som frisør, som hun netop har bestået med bronze på frisørskolen i Næstved.

I de sidste fire år har hun hvert år tilbragt 10-15 uger på skolen og resten af tiden i Sans Hårdesign i Nykøbing med Allan Gottfredsen som chef.

- Jeg tror, at jeg har haft en god læreplads, der er mere ligestilling og lærlinge bliver mere værdsat, end jeg har hørt fra kolleger andre steder.

Efter tre uger i salonen begyndte hun at klippe frivillige kunder gratis, dog under vejledning fra en af kollegerne, der også rettede evt. fejl. Efter tre måneder var hun så god, at det ikke var gratis mere, kun billigere end hos kollegerne.

- Det var fedt at være til svendeprøve, det har jeg set frem til i fire år, og jeg var oppe i ni discipliner. En af opgaverne var en festfrisure, hvor håret skulle sættes op og vi selv kunne bestemme temaet. Jeg valgte maskebal, der er old school-agtig med fingerfald.

Hun har to gange tidligere været til DM indenfor sit fag og var til Skills i januar. Det har givet erfaring med at være i pressede situationer.

Helt udlært som frisør er hun 4. januar 2021 og senere er planen at uddanne sig som make-up artist og stylist, uddannelser som hun selv skal betale ca. 75.000 kr for.

- Jeg har pengene til uddanelsen, dels via mine forældre der har oprettet en børneopsparing til mig, der var øremærket til hus, uddannelse og bil, og da jeg allerede har hus og bil, så er det nu hjælp til uddannelsen, foruden at jeg selv har sparet op.

- Min plan at at blive freelancer med de tre fag for at kunne arbejde i filmbranchen, på teatre, modeshows og være på photoshoots. Og allermest drømmer jeg om at arbejde på Det kongelige Teater, der har meget specielle opgaver. I dag bruger de svenske specialister, men jeg synes, at det på længere sigt skal være mig.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk