24. januar 2021
Foto: Marianne Nielsen
Foto: Marianne Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lejer sommerhuse ud i rekordfart: Nærmer sig fuld belægning til jul

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lejer sommerhuse ud i rekordfart: Nærmer sig fuld belægning til jul
Odsherred - 27. november 2020 kl. 07:41
Af Marianne Nielsen

Coronaepidemien fik danskerne ud i sommerhusområderne i stort omfang, og tendensen ser ud til at fortsætte ind i jule- og nytårsferien. I hvert fald kan Feriepartner Odsherred nu konstatere, at alt tyder på en pæn stigning.

Coronaen har i det hele taget haft en meget positiv betydning for udlejningen af sommerhuse i Odsherred, da der var stor efterspørgsel under den delvise nedlukning i foråret, mange danske lejere i højsommeren, mange tyske lejere efter genåbningen i sensommeren, og mange såvel danske som udenlandske lejere i efterårsferien - og nu tikker bookingerne for julen og nytåret altså også lystigt ind.

- Vi har lejet langt flere huse ud end normalt, og vi nærmer os noget, der godt kunne ligne fuld belægning. Vi er omkring 60 procent booket for uge 52-53 og det tal stiger hver dag. Og det er alene danske bookinger, for der er lukket af for udenlandske turister. Vi tror ikke på, at der bliver åbnet op for dem inden jul, så dem, der har booket kan gratis booke om, siger Morten Egeskov, direktør for Geopark Odsherred, der har overtaget Feriepartner Odsherred.

Samlet ligger Feriepartner Odsherreds udlejning, målt på antal uger, lige omkring 20 procent over 2019, som ellers var et rekordår. Dog ikke en rekord, der også gav genlyd i juleudlejningen.

- Sidste år var det kun omkring en tredjedel af husene, der var lejet ud i den periode. Det er helt klart coronaen, der er skyld i stigningen i år, ligesom vi så det i efterårsferien, uddyber Morten Egeskov.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk