21. september 2021
Jørn Dyhrberg Hansen, FK Odsherred (th.), og Hans Jensen, Vig Tuske- og Kræmmermarked, på stedet, hvor Lilholt spiller. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Jørn Dyhrberg Hansen, FK Odsherred (th.), og Hans Jensen, Vig Tuske- og Kræmmermarked, på stedet, hvor Lilholt spiller. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lars Lilholt skal spille på Kim Larsens bakke i Vig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lars Lilholt skal spille på Kim Larsens bakke i Vig
Odsherred - 27. juli 2021 kl. 20:00
Af Stefan Andreasen

Det var på bakken på kræmmerpladsen i Vig, bag Aldi og Netto, at openair-koncerten med Kim Larsen fandt sted i 1994 - efter Ebbe »Barber« Olsens idé - koncerten, der senere førte til Vig Festival.

Og det er på selvsamme bakke, at traditionen med Lilholt-koncerterne fra Pottegården på Ellinge Lyng, mere end 25 i rækken, nu føres videre den 14. august.

Scenen placeres i den lave ende, og publikum skal sidde og stå op ad bakken - som i et amfi-teater.

FK Odsherred, som i mange år har været medarrangør til Lilholt-koncerterne på Pottegården, er nu hovedarrangør, efter at Kate Jensen og Ulrik Hansen er stoppet med Pottegården.

Vig Tuske- og Kræmmermarked og Vig Familieby er gået med som nye partnere.

- Lilholt ville gerne fortsætte traditionen i området, og det ville vi også, og sammen med hans manager var vi rundt til fem gode steder, og så valgte de kræmmerpladsen. Der er ikke samme hygge som på p-pladsen ved Pottegården med de gamle fyrretræer, men selve pladsen i Vig er bedre egnet til koncert, mener Jørn Dyhrberg Hansen, formand for FK Odsherred.

- Alt i alt vil Vig-placeringen kunne give publikum en bedre koncert-oplevelse. Der er bedre tilkørsels- og p-forhold, der er offentlig transport tæt på, vi får bedre toilet-forhold, og der er plads til, at folk kan sidde ned ved bord-bænke-sæt, siger Jørn Dyhrberg Hansen.

- Der er også god synergi med Vig Festival, hvor vi kan leje udstyr i VF Ejendomme, siger formanden.

Der bliver solgt 2000 billetter til Lilholt-koncerten - samme antal som på Pottegården. Et magisk tal, når man skal undgå sektions-opdeling i midten af august.

Derfor blev datoen 14. august valgt.

- Vi slipper heldigvis for sektioner - det er virkelig besværligt at arbejde med. Vi kan nøjes med at indhegne koncertpladsen, som vi ville have gjort alligevel, siger Jørn Dyhrberg Hansen.

Eneste ulempe er, at Musik & Kultur i Odsherred samme aften har koncert med Magtens Korridorer i Helenehaven i Højby.

Lars Lilholt versus Johan Olsen.

- Det er en udfordring, men det skal nok gå. Det er to forskellige målgrupper, siger FK Odsherred-formanden.

Han har været med som frivillig til Lilholt-koncerterne helt tilbage fra 1990'erne, hvor Nr. Asmindrup Gymnastikforening (senere FK Odsherred) kom med som hjælper-forening.

- Vi spillede fodbold dagen efter koncerterne, lige før bandet skulle videre til Bornholm. Vi spillede imod et hold med Lilholt og bandet og crewet, fortæller Jørn Dyhrberg Hansen.

Vig Tuske- og Kræmmermarked er gået med i arrangementet, fordi det er med til at sætte Vig på landkortet.

- Det er det eneste rigtige at flytte Lilholt-koncerten til Vig. Der sker noget i byen, og det vil vi rigtigt gerne være med til, siger Hans Jensen fra bestyrelsen.

Vig Tuske- og Kræmmermarked måtte for andet år i træk aflyse Vig Sommermarked og kan først åbne de almindelige onsdags- og lørdagsmarkeder fra 4. august.

Der skal bruges cirka 100 frivillige til at afvikle Lilholt-koncerten, blandt andet til at stille scene og hegn op og stå i bar og indgang.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk