13. august 2020
Læsehunden Mo er trænet i at lytte. Her er det Nikolaj fra 3. klasse på Nordskolen afdeling Nykøbing på Billesvej, der læser højt for den.
gallery icon

Se billedserie

Læsehunden Mo er trænet i at lytte. Her er det Nikolaj fra 3. klasse på Nordskolen afdeling Nykøbing på Billesvej, der læser højt for den.
Foto: Thomas Smedebøl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Læsehund hjælper elever

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læsehund hjælper elever
Odsherred - 11. september 2015 kl. 09:47
Af Line Mitchell
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De seneste tre dage har 16 elever fra Nordskolen afdeling Nykøbing på Billesvej camperet på Rørvig Bibliotek i Danmarks første læse-leg-lejr. Eleverne, der går i 3. og 4. klasse, har det tilfælles, at de har nogle læseudfordringer. Netop det skulle læsehunden Mo hjælpe dem med. Den er trænet i at lytte og skal motivere eleverne til at turde læse højt.

arrow Læs også: Flere biblioteker kan få en læsehund

- Det var hyggeligt at læse op for hunden, for den siger ikke noget, selv om jeg kommer til at læse forkert, siger Nikolaj, der går i 3. klasse.

Udover læsehunden fik eleverne trænet deres læsefærdigheder ved hjælp af blandt andet karaoke, digtskrivning og replikoplæsning. Også forfatteren Thorstein Thomsen kom forbi Rørvig Bibliotek og holdt en workshop for børnene.

Initiativet til læse-leg-lejren kommer fra de to lærere Søs Larsen og Kirsten Wærnskjold, der begge underviser på Nordskolen.

De to havde gennem længere tid leget med tanken om en form for intensivt forløb for de af eleverne, der har læseudfordringer, og den vej dukkede ideen til en læse-leg-lejr op.

- Det giver eleverne et socialt fællesskab at være med på lejren, hvor vi udover undervisningen også hygger os, spiser og overnatter sammen. På den måde føler de sig ikke alene om at have læseudfordringer, men føler, at de er flere i samme båd, siger Søs Larsen.

arrow Hunden Mo giver børn læseglæde
13. februar 2017 kl. 08:03 Opdateret: kl. 08:47
arrow Sådan hjælper hunden Oscar børn med at læse
18. november 2016 kl. 07:59 Opdateret: kl. 07:46
arrow Hund hjælper børn med at læse
15. juni 2016 kl. 07:58 Opdateret: kl. 10:42
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk