16. juli 2019
Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
Foto: Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lærerkredsformand frygter for uholdbar skolestruktur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lærerkredsformand frygter for uholdbar skolestruktur
Odsherred - 12. februar 2019 kl. 14:03
Af Marianne Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er rynkede bryn og bekymrede miner i kølvandet på vedtagelsen af skolestrukturen i Odsherred. Det er Odsherreds Lærerkreds, der stiller spørgsmålstegn ved, om det nu også var hensynet til at finde den bedste model for skolestrukturen i Odsherred, der havde førsteprioritet, da det kom til stykket.

Kredsformand Christina Even hæfter sig ved, at den afsluttende debat løftede sløret for, at der var mere på spil end den fremtidige skolestruktur.

- Jeg hører også, at der er en konstitueringsaftale, der spiller ind, og at det måske har haft en større prioritet end at kigge på det vigtigste for strukturen og skolevæsnet. Det er jo politik, men det kan da godt gøre os bekymrede, at det tilsyneladende er vigtigere end at kigge på, hvad der var det bedste. Det kan godt ske, at det her viser sig at være det bedste, men det burde have været hensynet til skolevæsenet, der vejede tungest, siger lærernes kredsformand i Odsherred, Christina Even.

I konstitueringsaftalen forpligtigede forligspartierne S, R, SF, DF og Odsherred Listen sig til at være enige om ændringer af skolestrukturen - var de ikke det, ville strukturen forblive uændret.

Nu bliver der i stedet fire skoler med i alt fem overbygninger i stedet for fire. Den øgede mængde overbygningsskoler bekymrer lærerkredsformanden, som frygter at det faldende børnetal gør skolestrukturen skrøbelig.

- Lærerkredsens bekymring for at udvande overbygningsskolerne ved at etablere flere skoler med overbygning deler jeg, og det redegjorde jeg også for på byrådsmødet. Derfor er, og var, vi også imod Venstres og Enhedslistens forslag, fastslår borgmester Thomas Adelskov med henvisning til de to partiers forslag om henholdsvis seks og otte selvstændige skoler.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk