22. oktober 2021
Ørbækskilde blev i 2019 udsat for en voldsom kritik fra en medarbejder i jobcentret i Odsherred Kommune, men afviste selv alle kritikpunkter.
Ørbækskilde blev i 2019 udsat for en voldsom kritik fra en medarbejder i jobcentret i Odsherred Kommune, men afviste selv alle kritikpunkter.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Længe før drabet var stemningen stivfrossen mellem opholdssted og kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Længe før drabet var stemningen stivfrossen mellem opholdssted og kommune
Opdateret 11. januar 2021 kl. 15:24
Odsherred - 11. januar 2021 kl. 13:45
Af Martin Hoffmann Kønig

»Vi har i jobcentret haft en bekymring for de af vores borgere som er i et botilbud på Ørbækskilde.«

arrow Læs også: To blodige stik i brystet dræbte Yamma

Sådan indledes en bekymringsskrivelse fra Odsherred Kommune til socialcenter Øst fra april 2019, som Nordvestnyt har fået aktindsigt i.

Selvom kommunen ikke selv bruger opholdsstedet, så har de kontakten til de beboere, der er på kontanthjælp og i ressourceforløb, og kommunens folk var stærkt bekymrede.

De oplevede, at borgerne fortalte, at de trækkes ud af behandlinger via distriktspsykiatrien, for i stedet at blive tilbudt månedlige samtaler hos Ørbækskildes psykiater, som kommunen mente havde fået påbud.

Kommunens medarbejder beskriver et konkret eksempel, hvor en beboer med selvmordstanker følte sig ignoreret, og under et besøg i det lokale indkøbscenter, købte vedkommende medicin til brug for selvmord, mens personalet fra Ørbækskilde gjorde egne indkøb i en anden butik i nærheden.

Samtidig rejser jobcentrets medarbejder en sønderlemmende kritik af, at Ørbækskilde på ingen måde understøtter forsøget på at hjælpe beboerne med beskæftigelsesfremmende aktiviteter, for eksempel ved at støtte dem i at gå tidligt i seng, så de er udhvilede til næste dags aktiviteter eller blot at møde frem på jobcentret.

Bestyrelse afviser kritikken

I en redegørelse til Socialcenter Øst, afviser Ørbækskildes bestyrelse kommunens kritik ord for ord, og de kalder kritikken urigtig, og at den kan have fatale konsekvenser for opholdsstedet, og en påstand om, at »borgere overmedicineres, når de bliver for besværlige,« bliver slået ned fordi opholdsstedet slår fast, at de er under løbende tilsyn af Styrelsen for Patientsikkerhed..

Ørbækskildes bestyrelse udtrykker ønske om, at holde et forsoningsmøde med kommunen, men stemningen var på det tidspunkt så betændt, at de bad Socialtillsynet om at være moderator.

Om mødet blev til noget har det ikke været muligt at få oplyst.

arrow Drabet på ansat var ved at koste bosted livet
19. april 2021 kl. 13:30 Opdateret: kl. 15:38
arrow Efter drab på bosted: Minister vil have indsatsteam på banen
26. marts 2021 kl. 21:52 Opdateret: kl. 20:30
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk