25. august 2019
Kunstneren Maj D ved den tre-længde gård på Grøftekanten på Yderby Lyng, der ligger tæt ved vandet. Fremover får stedet navnet YdreLand.  Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Kunstneren Maj D ved den tre-længde gård på Grøftekanten på Yderby Lyng, der ligger tæt ved vandet. Fremover får stedet navnet YdreLand. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kunstner har købt Fnuggis hus fra Doggystyle - nyt kreativt hus på Odden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunstner har købt Fnuggis hus fra Doggystyle - nyt kreativt hus på Odden
Odsherred - 14. februar 2019 kl. 07:01
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Adressen Grøftekanten 30, med en gammel landejendom på Yderby Lyng på Odden, blev landskendt som »Fnuggis Sted« i seer-succesen »Doggystyle« på DR3, kreeret af filminstruktør Anna Emma Haudal fra Hølkerup i Odsherred.

arrow Læs også: Hit-serie filmer i stort shoppingcenter

Det var her, hovedpersonen Asta festede med gamle venner, efter at hun var flyttet hjem fra København. I ét af de sidste afsnit i første sæson var instruktøren nødt til at indskrive replikker om, at det var slut med at feste på »Fnuggis Sted«, fordi huset var solgt. En pil frem mod anden sæson, hvor der skal findes en ny Odden-location.

- Det var sjovt, de snakkede om, at huset var solgt til en iværksætter, som ville rive ned og bygge nyt. Men jeg river det ikke ned. Jeg bevarer alt det, der kan bevares, og udskifter det, der virkelig trænger til at blive frisket op, med nye byggematerialer. Jeg tager det i etaper, siger kunstneren, der bruger kunstnernavnet Maj D (Dørup).

Hun har købt den trelængede gård fra 1876 med tilhørende sommerhus og to hektar strandgrund og skov.

Familie, venner, bekendte og frivillige er i gang med første bygge-etape i husets kerne med badeværelse, køkken og stuen, hvor tv-holdet sidste sommer optog et afsnit til »Doggystyle«.

Der står stadig møbler, som den forrige ejer havde efterladt, og som blev en del af scenografien, blandt andet en sofa og en skænk.

Ejendommen skal være et kreativt omdrejningspunkt, et alt-muligt-sted med navnet YdreLand, hvor Maj D har værksted til skulpturer og kan holde kreative workshops. Et sted, hvor kunstnere kan bo som artists in residence, og hvor kunstnere, kreative forretningsfolk, håndværkere, frivillige og lokale mødes.

I sin kunst arbejder Maj D med affalds-plastik.

- Jeg har meget fokus på miljøet. Det driver mig i mit arbejde med kunst. Jeg samler ting og sager i plastik, når jeg finder det. Sorterer det i former og farver og limer det på sammensvejsede gitre, så det bliver til skulpturer og lamper, fortæller Maj D i et interview i dagbladet Nordvestnyt.

arrow Flere billeder: Doggystyle-hold filmede mors fødselsdag
18. juni 2019 kl. 22:39 Opdateret: kl. 22:39
arrow Billedserie: Doggystyle-holdet er rykket ind på Burgerhjørnet
18. juni 2019 kl. 16:05 Opdateret: kl. 16:05
arrow Doggystyle-hold tilbage på optagelse i Grøftekanten på Odden
21. maj 2019 kl. 18:40 Opdateret: kl. 18:40

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk