20. april 2019
Den gamle brugs i Unnerud er blevet shinet op og renoveret og er snart parat til at tage imod unge kunsthåndværkere. 			Foto: Mie Neel
gallery icon

Se billedserie

Den gamle brugs i Unnerud er blevet shinet op og renoveret og er snart parat til at tage imod unge kunsthåndværkere. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kunsthåndværkere flytter ind i Brugsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunsthåndværkere flytter ind i Brugsen
Odsherred - 14. september 2018 kl. 18:07
Af Helene MacCormac
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der blev truttet i trompet, holdt taler og knebet en enkelt tåre eller to da arbejdsgruppen bag det nye herberg for unge kunsthåndværkere, som fredag eftermiddag blev indviet i Unnerud. Morten Hylleberg lagde ud med at spille »Hist hvor vejen slår en bugt« på sin trompet, og det er da netop også der, den gamle Brugs i Unnerud ligger. Hele sommeren har et hold af 79 frivillige fra byen og nærmeste omegn brugt alt deres fritid på at sætte det gamle hus i stand, så det fremadrettet kan komme til at blive, ikke bare et herberg, men et samlingspunkt og værksted for lokale kunstnere. Odsherred Kommune har støttet med 450.000 kr.

Selv om de har været mange om at løfte projektet, så blev der ikke lagt skjul på, at det er Pia Heike Johansen, som først for nylig flyttede til Unnerud, som har trukket det tungeste læs.

- Pia har inspireret os hele vejen. Hvis man en dag ikke orkede at grave gulve ud eller andet, så kom hun simpelthen ind i stuen og hentede os. Og, nej, Pia banker ikke på, fortalte en af naboerne.

Pia Heike Johansen blev en smule rørt, da hun skulle holde sin tale.

- Det har været to meget intense måneder, hvor jeg har været rigtig meget i kontakt med de 78 andre frivillige, som har hjulpet, fortalte hun.

Derfor var der til dagen også blevet trykt postkort med navnene på samtlige frivillige. Det nye samlingssted får et værksted med plads til tre keramikere, et tekstilrum og et fællesrum som kan bruges af ikke kun de unge kunstnere, som bor i huset, men også af kunstnere og andet godtfolk fra lokalområdet.

»8B - Kunst i brug« er navnet på det nye sted. Enkelte detaljer er dog endnu ikke helt på plads.

- Så I skal ikke hoppe alt for meget rundt på toiletbrættet, advarede Pia Heike Johansen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk