15. august 2020
Keramiker Birgit Krogh har kreeret relieffet »Og her var istid«. Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Keramiker Birgit Krogh har kreeret relieffet »Og her var istid«. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kunst i Nykøbings passager: Nu har værkerne fået navne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunst i Nykøbings passager: Nu har værkerne fået navne
Odsherred - 22. april 2019 kl. 10:09
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Projekt »Kunst i passagerne« i Nykøbing Sjællands gågade er nu gjort færdigt med lyssætning og plexi­glas-skilte ud for hver af de ni kunstværker med navne på kunstnerne, værk-titler og kunstnernes tanker om værkerne.

I passagen ved Røde Kors-butikken, Algade 15, er der ophængt en kassette, hvor forbipasserende kan snuppe en folder med oversigt over værkernes placering i gågaden.

Passage-ruten indledes med keramiker Karin ­Sauers installation »Here comes the sun« ved Algade 7 - med afsæt i Solvognen og arkæologiske fund.

Billedvæver Margrethe Agger kalder sit vægmaleri ved Algade 12 »Tavlerne i Nykøbing Sjælland« - om kulturhistorien i området.

Billedkunstner Flemming H. tager afsæt i sommerhusliv i sine keramiske relieffer »Hyldesthymne for sommerhuskulturen« i passagen Algade 15.

Højderygge og randmo­ræner hyldes af billedhugger Peter Hesk i væg-skulpturen »Odsherred frit efter isen« i passagen Algade 24.

»Grøntsags-akvariet«, der er kre­eret af glaskunstner Martin Birk Møller, handler om fødevareproduktion i Odsherred og hænger i passagen ved Algade 30.

Billedkunstner Charlotte Bøgh kalder sin væg-frise i passagen Algade 27 »Ud i det blå - mødet mellem kultur & natur«, hvor temaet er inddæmninger og tørlægninger.

»Og her var istid« lyder titlen på Birgit Kroghs keramiske relief-værk Algade 38, hvor kunstneren tager afsæt i udviklingen i dyrelivet siden seneste istid.

Fotograf Lars Wahl fortolker kunst og kunstnerliv i Odsherred i sin fotografiske frise »Landskab med hvid hest« i passagen Algade 37, og billedkunstner Eva Carstensen tager afsæt i Odsherreds sandflugtlandskab i det printede værk »Båndet« i passagen Algade 41. Sidste step på passage-ruten.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk