24. september 2021
Dragsholm Sparekasses direktør, Claus Seiling, kan konstatere, at kundestrømmen fortsætter. 527 nye kunder det seneste halvår, er det blevet til for det 150 år gamle pengeinstitut. Foto: Mik
gallery icon

Se billedserie

Dragsholm Sparekasses direktør, Claus Seiling, kan konstatere, at kundestrømmen fortsætter. 527 nye kunder det seneste halvår, er det blevet til for det 150 år gamle pengeinstitut. Foto: Mik
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kunderne strømmer til sparekasse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Kunderne strømmer til sparekasse
Opdateret 26. august 2020 kl. 08:55
Odsherred - 26. august 2020 kl. 08:11
Af Marianne Nielsen

Næsten tre nye kunder dagligt på seks måneder. Dragsholm Sparekasse er et populært valg blandt private såvel som erhvervslivet. Det fremgår af det halvårsregnskab, som sparekassen offentliggjorde forleden. Her fremgår det at der det senete halve år er kommet 527 nye kunder - en tilgang, som ikke er set lignende gennem flere år, målt på en halvårlig periode.

arrow Læs også: Sparekasse øger overskuddet og kunder strømmer til

Fremgangen på kundesiden har været en trend gennem flere år.

- Vi oplever meget ofte, at det er vores eksisterende kunder, der anbefaler deres venner, familie eller kolleger i branchen at blive kunder her, fordi de synes de får en god oplevelse hos os. Det viser de årlige kundetilfredshedsundersøgelser, siger administrerende sparekassedirektør Claus Seiling der i runde tal har kunnet byde velkommen til et sted mellem 800 og 1000 nye kunder årligt de seneste fire-fem år.

- Dengang begyndte vi at sætte meget større fokus på kundesiden end tidligere, og det handler om at vores rådgivere har et godt netværk, og er kender kunderne. At vi har en lokal forankring og at vi er til at få fat i, tror jeg personligt er meget afgørende, siger direktøren.

Kundetilstrømningen afspejler sig da også i halvregnskabet, hvor nettotilgangen i rente- og gebyrtilskrivninger er steget med 4,5 procent sammenlignet med samme periode sidste år. Samtidig har sparekassen måtte ansætte flere kunderådgivere til at håndtere de nye kunder.

Conona påvirker resultat
Halvårsregnskabet viser et resultat ad den primære drift på lige knapt fem millioner kroner, og set i lyset af covid-19 er sparekassedirektøren ganske tilfreds med det resultat.

Corona-udbruddet gjorde dog aktiemarkederne nervøse, og det har også sparekassen mærket.

- Aktiemarkedet blev noget nervøst, da verden lukkede ned, og der var en masse aktier, der tabte værdi, fordi man var bange for, hvad der skulle ske. Der havde vi investeret i forskellige aktier, som vi ikke tabte penge på, men som regulerede sig negativt. Men det har faktisk har vi et nul-resultat nu, så lige så hurtigt som det gik ned, er det altså næsten lige så hurtigt gået op igen, uddyber Claus Seiling.

Efter indregning af skat, kursreguleringer på Sparekassens aktie- og obligationsbeholdning samt ned-skrivninger på udlån udgør periodens resultat et overskud på 1,2 mio. kr.

- Set i lyset af Covid-19 situationen synes jeg bestemt, vi kan være tilfredse med udviklingen i vores lokale sparekasse, siger direktøren for Dragsholm Sparekasse.

arrow Indlån presser: Indfører negativ rente i 2021
26. august 2020 kl. 15:48 Opdateret: kl. 15:31
arrow Pengeinstitut klar med corona-hjælpekasse på 2,7 mio. kr.
26. august 2020 kl. 13:11 Opdateret: kl. 15:28
arrow Sparekasse: Vi hjælper så mange som vi overhovedet kan
08. april 2020 kl. 06:47 Opdateret: kl. 08:17
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk