18. januar 2019
Det nye Odsherred Byråd får for første gang mulighed for at sætte markante fingeraftryk på det kommunale budget.  Foto: Marianne Nielsen
Det nye Odsherred Byråd får for første gang mulighed for at sætte markante fingeraftryk på det kommunale budget. Foto: Marianne Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kun få millioner til det sjove

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kun få millioner til det sjove
Odsherred - 07. august 2018 kl. 16:18
Af Torben Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ud af et budget på omkring 2,2 mia. kr. er der kun mellem 2,5 og 4 mio. kr. til driftsudvidelser og særlige politiske ønsker. Det fremgår af en orientering, som kommunaldirektør Claus Steen Madsen har sendt til byrådet.

Borgmester Thomas Adelskov (S) havde gerne set, at der var flere penge at gøre godt med, inden budgetforhandlingerne begynder senere på måneden.

- Det er ikke mange penge til nye ting i budgettet. Det er nu op til partierne at beslutte, hvad pengene skal bruges til. Vi må kigge hinanden i øjnene for at finde ud af, om to til fire millioner kroner er tilstrækkeligt, eller om vi skal ud og finde nogle besparelser, så vi kan omprioritere. Men min forventning er, at man følger op på en byrådsbeslutning om at nedsætte en arbejdsgruppe på demensområdet, og som man derfor vil prioritere. Så må vi se, om midlerne rækker, siger han.

Han gør opmærksom på, at byrådet allerede har truffet beslutninger om besparelser på den kommunale kørsel i 2019. Og så er der i beregningerne allerede lagt en besparelse ind på to mio. kr. som følge af sammenlægningen af rådhusene i Fårevejle og Højby. Det er første gang, at dette byråd selv får lejlighed til at sætte fingeraftryk på det kommunale budget. 2018-budgettet blev jo vedtaget af det afgående byråd i oktober 2017.

- Der er mange ambitioner og ønsker hos politikerne. Og jeg deler sådan set mange af ønskerne selv. Ender det med, at der er større ambitioner end de midler, vi har, så må vi jo ind og kigge på serviceniveauerne, siger borgmesteren.

Kommunen søger om tilskud til særligt vanskeligt stillede kommuner.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk