15. januar 2021
- Vi har droppet de store julefrokoster, hvor folk blandes i stor stil, siger Jan og Malene Kristensen, Højby Kro. Foto: Henrik Uhre-Prahl
gallery icon

Se billedserie

- Vi har droppet de store julefrokoster, hvor folk blandes i stor stil, siger Jan og Malene Kristensen, Højby Kro. Foto: Henrik Uhre-Prahl
Foto: Henrik Uhre-Prahl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kroer og firmaer aflyser store julefrokoster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kroer og firmaer aflyser store julefrokoster
Odsherred - 16. september 2020 kl. 06:30
Af Preben Moth

- Vi er meget glade og udhvilede, da vi aldrig før har holdt så lang en ferie, lyder det fra Malene og Jan Kristensen, Højby Kro.

arrow Læs også: Afgjort: Ingen julefrokoster i år

Kroen lukkede ned 11. marts, da statsminister Mette Frederiksen lukkede Danmark ned på grund af Corona-virusen og Højby Kro åbnede først igen 9. juni.

Eftersom mange landliggere rykkede til sommerhuset, var der ekstraordinært mange mennesker i Odsherred, og det kunne de også mærke på Højby Kro.

- Vi måtte jo aflyse masser af konfirmationer i foråret og mange andre ting, men vi har haft en fantastisk sommer, der fortsætter her ind i efteråret. Dog er der en stor type arrangementer, vi har måttet droppe helt, og det er de store julefrokoster, hvor der typisk er flere firmaer, der er her samtidigt. Det tør vi ikke, det er for stor en risiko, at folk blander sig med andre end deres egne kolleger i det daglige, siger Jan Kristensen, ikke mindst når der ofte indtages en hel del alkohol.

Højby Kro har en række mindre stuer, som man kan få for sig selv, og her holdes der stadig julefrokoster. Men det er uden den vanlige livemusik og dans.

Samme melding kommer fra Lyngkroen.

- Vi har helt aflyst de store julefrokoster, hvor vi har flere firmaer samme aften med livemusik. Flere store virksomheder har på forhånd aflyst julefrokosten i år, dels på grund af corona, dels på grund af at de ikke synes, at de har økonomi til det, siger indehaver Lau Gram.

Der er store omkostninger ved at arrangere de store julefrokoster, bl. a. med livemusik, som alligevel skal betales selv om der ikke kommer tilmeldinger nok, og julefrokosten så må aflyses.

- Virksomhederne er bange for at blive blandet med andre gæster, selv om selve spisningen kan holdes i adskilte lokaler. Det vil være et problem for folk at holde afstand, når der indtages større mængder alkohol.

Lyngkroen har også haft en god sommer med masser af fødselsdage, selskaber og et enkelt bryllup. Mange af de konfirmationer der blev aflyst i foråret har Lyngkroen derfor ikke haft plads til her i sensommer/efterår.

- Vi har dog den mulighed også, når det gælder julefrokoster, at vi kan lave det som take-away, så kan virksomhederne holde det i deres egne lokaler, siger Lau Gram og tilføjer:

- Jeg tror, at der kommer meget færre sommerbørn næste år, fordi vi ikke kan holde de store julefrokoster i år.

arrow Der holdes skarpt øje med udbrud i røde corona-zoner
11. september 2020 kl. 05:42 Opdateret: kl. 08:41
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk