25. juni 2021
Leder af Odsherred Musikskole, Bjørn Monberg, retter en skarp kritik af, at Kulturministeriet har glemt musik og -kulturskolerne i genåbningen.
Leder af Odsherred Musikskole, Bjørn Monberg, retter en skarp kritik af, at Kulturministeriet har glemt musik og -kulturskolerne i genåbningen.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kras kritik: Musikskole-elever glemt i genåbningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kras kritik: Musikskole-elever glemt i genåbningen
Odsherred - 06. maj 2021 kl. 19:19
Af Stefan Andreasen

Leder af Odsherred Musikskole, Bjørn Monberg, retter en skarp kritik af, at Kulturministeriet har glemt musik og -kulturskolerne i genåbningen, der trådte i kraft torsdag den 6. maj.

- Vi er simpelthen ikke tænkt med, vi er blevet glemt, og det betyder, at vi stadig ikke må åbne for de 18-25 årige elever - de kan stadig ikke få deres instrumental-undervisning eller deltage i samspil, siger Bjørn Monberg.

- Vi må heller ikke åbne for sangundervisning eller kor, selvom det gik fint i efteråret med to meters afstand. Og vi må kun holde arrangementer for maksimum 25 personer. Til sammenligning vil jeg kunne arrangere en koncert i Musik i Asnæs for 500 publikummer, hvis lokalet er stort nok. Men musik- og kulturskolerne er endnu engang blevet tilsidesat, mener musikskolelederen.

- De 18-25 årige er virkelig trætte af, at de ikke må møde op og spille musik. Det er jo ikke en stor, spektakulær begivenhed, vi har med at gøre, hvor der virkelig er smitterisiko. Og i øvrigt kan de jo bare tage en test, inden de går ind til undervisningen. Testcentret ligger i vores bygning lige nu, siger musikskolelederen.

Der er 20 elever i gruppen 18-25 årige, og cirka 30 sang-elever, der er berørt af den manglende åbning.

- Det betyder også meget for musikskolen at kunne åbne her de sidste uger før sommerferien - det handler jo om vores elev-optag til næste år, siger Bjørn Monberg.

- Lige nu er der ikke engang en dato for, hvornår vi må åbne. Det er dybt frustrerende, siger musikskolelederen.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk