20. oktober 2019
Syv unge sad i den samme stationcar, der forulykkede på Kirkeåsvejen den 15. februar 2017. Foto: Mathias Øgendal
Syv unge sad i den samme stationcar, der forulykkede på Kirkeåsvejen den 15. februar 2017. Foto: Mathias Øgendal
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kræves udvist efter ulykke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kræves udvist efter ulykke
Opdateret 06. december 2018 kl. 13:16
Odsherred - 06. december 2018 kl. 13:02
Af Torben Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ifølge anklagemyndigheden skal en 20-årig mand straffes med udvisning, fængsel og bøde efter en trafikulykke ved Kirkeåsvejen i Odsherred den 15. februar 2017.

Ulykken skete kl. 22.18 og medførte, at en 17-årig dreng fra Holbæk døde.

Den tiltalte og den afdøde kørte sammen med fem andre unge og drenge fra Holbæk og Kalundborg - alle var mellem 15 og 19 år - i en stationcar af mærket Dae­woo Nibira, som pludselig skred ud på en mark syd for Højby. Bilen væltede rundt flere gange og landede et halvt hundrede meter fra Kirkeåsvejen. Anklagemyndigheden mener, at det var den 20-årige mand, som førte bilen. Han er tiltalt for uagtsomt manddrab - efter bestemmelserne i straffelovens § 241 - ved under skærpende omstændigheder at have forvoldt en andens død.

Den 20-årige er også tiltalt efter færdselslovens § 118 for ved slingrende kørsel ikke at have optrådt hensynsfuldt og ikke have udvist tilstrækkelig agtpågivenhed i trafikken.

En af passagererne i bilen fik voldsomme skader i hovedet, og derfor er den 20-årige også tiltalt efter straffelovens bestemmelser om uagtsom legemsbeskadigelse. Og han er desuden tiltalt efter samme lovs § 252, der handler om i grov kådhed eller på lignende måde forsætligt at have forvoldt nærliggende livsfare for personerne i bilen, som ifølge anklageren blev kørt på en hensynsløs måde.

Den 20-årige er også tiltalt for at have overtrådt knivloven.

Endelig er den 20-årige tiltalt for at have kørt bilen uden at have kørekort.

Sagen blev i går indledt ved Retten i Holbæk, og her ønskede den tiltalte ikke at udtale sig, og hans forsvarer præciserede, at tiltalte dermed erklærede sig uskyldig i anklagerne.

De fem andre unge, som opholdt sig i stationcaren, blev afhørt i retten. Flere af dem gav udtryk for, at de ikke kunne huske så meget fra ulykken. En, som boede i Kalundborg, fortalte, at han sad på førersædet, men ikke kunne huske, hvem der kørte bilen. Et andet vidne udpegede den tiltalte som fører af den forulykkede bil. Andre sagde, at de slet ikke kunne huske noget fra den alvorlige ulykke.

Retten genoptager sagen i slutningen af februar.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk