6. august 2020
Thomas Nicolaisen er radikal 1.viceborgmester i Odsherred Kommune, og han vil have sagen om produktionsskolen NVPros konkurs i økonomiudvalget.
Thomas Nicolaisen er radikal 1.viceborgmester i Odsherred Kommune, og han vil have sagen om produktionsskolen NVPros konkurs i økonomiudvalget.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kræver konkurssag i økonomiudvalget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kræver konkurssag i økonomiudvalget
Odsherred - 31. marts 2020 kl. 16:10
Af Martin Hoffmann Kønig
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

1.viceborgmester i Odsherred Kommune, Thomas Nicolaisen (R), kunne med rette godte sig, men han gør det ikke.
For over et år siden var han den ene af to byrådsmedlemmer, der stillede kritiske spørgsmål til NVPros og Anneberg Efterskoles samarbejde. Dengang blev hans kritik afvist, og blandt andre S og V var hårde ved hans kritik i byrådssalen.

Uden grund ser det ud til, for i kammeradvokatens redegørelse om produktionsskolens konkurs, står der blandt andet, at Anneberg Efterskole uberettiget fik overført 491.000 kr.
Penge, som burde tilbage i konkursboet, men det er ikke muligt, fordi efterskolegruppen har nedlagt sig selv og efterlod ingen værdier.

Det får Thomas Nicolaisen til at slå fast, at hans værste anelser om, at der var alt andet end de lovede vandtætte skotter mellem Anneberg Efterskole og NVPro, kom til at holde stik, og han håber, at byrådsflertallet vil lære af sagen.

Pengene er tabt

Han ved godt, at pengene er tabt, men han undrer sig såre over, at kommunens repræsentant i NVPros bestyrelse ikke gennemskuede problemerne, og han kræver, at økonomiudvalget opstiller mere præcise krav til de byrådsmedlemmer, der varetager eksterne bestyrelsesposter på vegne af byrådet.

"Vi kan ikke få pengene igen, men vi skal have en drøftelse af, hvordan man fremadrettet skal agere som bestyrelsesrepræsentant for kommunen. Det her er jo et perleeksempel på, hvad der kan ske, når man ikke følger antagelser til dørs. Da vi i sin tid rejste vores bekymring i byrådssalen blev vi nærmest latterliggjort af primært Venstre, der kaldte det direkte usmageligt, at jeg stillede spørgsmålstegn ved konstruktionen. Og jeg håber, at den sag her kan få byrådets medlemmer til at overveje, hvordan man kommunikerer med hinanden," siger han til dagbladet Nordvestnyt.

Har tit talt om sagen

Odsherred Kommunes borgmester, Thomas Adelskov (S), slår dog fast, at han løbende har haft mange drøftelser om sagen med kommunens bestyrelsesmedlem, Vagn Ytte Larsen (S), men også, at det i kurators rapport ser ud som om de lovede vandtætte skotter mellem NVPro og Anneberg Efterskole aldrig blev overholdt.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk