31. oktober 2020
Når de 20 elever i 0.klasse på Nykøbing Skole på Billesvej begynder i skole i uge 33, vil ni af dem være flygtningebørn. Det er for meget mener borgmester, der kræver handling fra børne- og uddannelsesudvalget hurtigst muligt. Foto: Torben Andersen
Når de 20 elever i 0.klasse på Nykøbing Skole på Billesvej begynder i skole i uge 33, vil ni af dem være flygtningebørn. Det er for meget mener borgmester, der kræver handling fra børne- og uddannelsesudvalget hurtigst muligt. Foto: Torben Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kræver handling: Halvdelen af elever i 0. kl. er tosprogede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kræver handling: Halvdelen af elever i 0. kl. er tosprogede
Odsherred - 28. juli 2020 kl. 12:59
Af Marianne Nielsen

Der er lige knap to uger, til skoleklokkerne begynder at ringe ind til undervisning efter sommerferien, men i sidste uge begyndte alarmklokkerne at ringe på Odsherred Kommunes borgmester Thomas Adelskovs (S) kontor.

arrow Læs også: Udsigt til 50 procent tosprogede i 0.kl.: - Vi er dybt bekymrede

Her fik han en melding, der bekymrede ham. På Nykøbing Skole er der nemlig udsigt til, at næsten 50 procent af eleverne i den kommende 0. klasse er flygtningebørn.

- Ud af 20 elever, er der ni flygtningebørn. Det betyder, at vi får en børnehaveklasse, hvor der er rigtigt mange tosprogede elever. Der har i det tidligere byråd været en politisk hensigtserklæring om, at man maksimalt ønskede 20 procent tosprogede børn i en klasse eller en daginstitution for at sikre kvaliteten af undervisningen er i orden, siger Thomas Adelskov til Nordvestnyt.

Borgmesteren frygter, at det høje antal to-sprogede elever vil gå ud over kvaliteten i undervisningen, og at forældre til etnisk danske børn vil reagere.

- Det er jo slet ikke på niveau som København, Odense og Aarhus, men det er klart, at jeg er bekymret for undervisningsniveauet, når der er så mange børn med sproglige udfordringer. Samtidig er jeg bekymret for, hvad de etnisk danske børns forældre gør - om de begynder at flytte deres børn til en anden skole og dermed øger udfordringen i første omgang i klassen, men måske senere hen også hele skolen, siger han.

Han har bedt om en hurtig redegørelse i sagen for at få et overblik over, hvilke handlemuligheder der er. Redegørelsen forventer han at modtage senere på ugen, og derefter skal børne- og uddannelsesudvalget tage stilling til, hvordan udfordringen skal løses.

- Vi er simpelthen nødt til at skabe en ordentlig balance, og det skal gøres nu. Jeg tør ikke love, at vi kan nå at gøre noget inden, men vi kommer til at gøre noget rigtig hurtigt, fastslår borgmesteren.

arrow Ikke lovligt med kvoter for flygtningebørn
10. august 2019 kl. 13:30 Opdateret: kl. 15:51
arrow Øger indsatsen for tosprogede børn
09. august 2019 kl. 11:35 Opdateret: kl. 23:08
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk